Filmek a hangulatodra szabva

A szakasz

16+ karika
Platoon

Mesterszám

9.010 8.1 9.5
275 808 vélemény alapján

Szerintem

A vietnami háború borzalmairól készült filmek új generációjának leghitelesebb alkotásai Oliver Stone trilógiájának darabjai, aki maga is megjárta az ábrázolt poklot. Barnes és Elias őrmester két különböző életfelfogást képviselnek a seregben. Barnes a feltétlen odaadást megkövetelő kőkemény katona, aki örökké az illegalitás határán mozog, míg a lazább Elias előtte hippiként teljesen humanista elveket vallott. Tudatmódosító szerekkel próbálják elviselhetővé tenni az őrült helyzetet, az ártatlanokat is megtizedelő hiábavaló vérontást. Barnes alkoholista, míg Elias füvet szív. Chris Taylor közlegény szemszögéből látjuk az eseményeket, akinek lojalitását mindkét felettese a maga módján próbára teszi.

Vetítések (tv)

Vasárnap
  • AMC - 06.25. 17:50
Kedd
  • AMC - 06.27. 15:55

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

A Monty Python Live filmre vett és mozikban vetített színpadi feldolgozásában több klasszikus jelenetet is újraértelmeztek a Monty Python Repülő Cirkusza című kultikus TV-sorozatból.

Tudtad?

Tavaly májusban a cannes-i filmvásáron a Viharsarok című filmet észak-amerikai, angol, francia és lengyel forgalmazók már megvásárolták.

Tudtad?

Eredetileg Mila Kunis játszotta volna Jackie Kennedy-t, Liam Neeson pedig Lyndon B. Johnson amerikai elnök szerepét kapta volna A komornyik című filmben.

Kommentek