Filmek a hangulatodra szabva

A szakasz

16+ karika
Platoon

Mesterszám

9.010 8.1 9.5
275 808 vélemény alapján

Szerintem

A vietnami háború borzalmairól készült filmek új generációjának leghitelesebb alkotásai Oliver Stone trilógiájának darabjai, aki maga is megjárta az ábrázolt poklot. Barnes és Elias őrmester két különböző életfelfogást képviselnek a seregben. Barnes a feltétlen odaadást megkövetelő kőkemény katona, aki örökké az illegalitás határán mozog, míg a lazább Elias előtte hippiként teljesen humanista elveket vallott. Tudatmódosító szerekkel próbálják elviselhetővé tenni az őrült helyzetet, az ártatlanokat is megtizedelő hiábavaló vérontást. Barnes alkoholista, míg Elias füvet szív. Chris Taylor közlegény szemszögéből látjuk az eseményeket, akinek lojalitását mindkét felettese a maga módján próbára teszi.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

A csodálatos Pókember 2. a az egyetlen Pókember filmek közül, amelyet teljes egészében New Yorkban forgattak, nem mellesleg ez a valaha készült legnagyobb filmes produkció New York Cityben.

Tudtad?

Megan Hilty játszotta Glindát a Wicked című musicalben, ami az Óz alapsztorijára épül, 2014-ben pedig a Visszatérés Óz birodalmába című animációs filmben adja a Kínai hercegnő hangját.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Kommentek