Filmek a hangulatodra szabva

A szakasz

16+ karika
Platoon

Mesterszám

9.010 8.1 9.5
275 808 vélemény alapján

Szerintem

A vietnami háború borzalmairól készült filmek új generációjának leghitelesebb alkotásai Oliver Stone trilógiájának darabjai, aki maga is megjárta az ábrázolt poklot. Barnes és Elias őrmester két különböző életfelfogást képviselnek a seregben. Barnes a feltétlen odaadást megkövetelő kőkemény katona, aki örökké az illegalitás határán mozog, míg a lazább Elias előtte hippiként teljesen humanista elveket vallott. Tudatmódosító szerekkel próbálják elviselhetővé tenni az őrült helyzetet, az ártatlanokat is megtizedelő hiábavaló vérontást. Barnes alkoholista, míg Elias füvet szív. Chris Taylor közlegény szemszögéből látjuk az eseményeket, akinek lojalitását mindkét felettese a maga módján próbára teszi.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Taylor Schilling kiütötte Abbie Cornish-t és Katie Cassidy-t a Szerencsecsillag női főszerepéből.

Tudtad?

1940-ben a Disney rajzilmet készített a Pinokkió történetéből. A kis fabábu azóta is kedvelt alapanyaga a filmművészetnek.

Tudtad?

Amikor Sellars a Robotzsaru c. filmben megnézi a robot-géptestet, láthatjuk, hogy az ugyan az, mint a Robotzsaru 1987-es változatában. Ott javasolja, hogy lehetne kicsit "katonásabb", és legyen inkább fekete. Így hozták létre a 2014-es film főhősének testét.

Tudtad?

Gerard Butler jeleneteit kivágták 300 - A birodalom hajnala című filmből, mert később úgy döntött, hogy nem akar újra Leonidas lenni.

Tudtad?

2013-ban a Borgman lett az első holland film, ami 38 év után bekerült a cannes-i fesztiválra.

Kommentek