Filmek a hangulatodra szabva

Krisztus utolsó megkísértése

 karika
The Last Temptation of Christ

Mesterszám

8.010 7.6 -
38 057 vélemény alapján

Szerintem

Martin Scorsese a görög származású író, Nikos Kazantzakis regénye alapján készített filmje a Názáreti Jézus életét mutatja be. A film némely katolikus körökben óriási vihart kavart, és sokan Istenkáromlónak kiáltották ki. Scorsese az irodalmi műhöz hűen Jézus emberi természetére összpontosít, aki keresi az elrendeltetését. Egyrészt véghez szeretné vinni Isten tervét, másrészt viszont meg kell bírkóznia emberi érzéseivel: a kétséggel, a gyengeséggel és a vággyal. A Sátán által kísértett Megváltó élete elérkezik ahhoz a pillanathoz, amikor választania kell. Az egyszerű, emberi élet és a szerelem lehetősége veszélybe sodorhatja a legfontosabb küldetést.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Hogy megelőzzék a kiszivárgó titkokat és spoilereket, az Amerika kapitány - A tél katonája cím helyett "Freezer Burn" álnevet használták a film forgatásánál.

Tudtad?

Ganxsta Zolee egy képzeletbeli kis közép-ázsiai ország, Taplisztán elnökének szinkronhangját adja a Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmben.

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

A Vérkötelék Guillaume Canet rendező első angolul készült filmje.

Tudtad?

A Lego-kaland című filmben minden, amit látunk, LEGO-ból van. Beleértve a tüzet, vizet, füstöt, a robbantásokat és a lézerkardot is.

Kommentek