Filmek a hangulatodra szabva

Lángoló Mississippi

16+ karika
Mississippi Burning

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1964. Mississippi. Két FBI-ügynök érkezik a déli államba, hogy három nyom nélkül eltűnt emberjogi aktivista ügyében nyomozzanak. Anderson és Ward ügynökök döbbenten tapasztalják, hogy ebben az államban megállt az idő. Az itt élők többsége még mindig nyíltan hangoztatja rasszista nézeteit, mi több: a seriff és közvetlen munkatársai a fasiszta Ku-Klux-klán tagjai, akik a helyi feketék legkisebb ellenállását is a kegyetlen erőszakkal törik meg. A két ügynök azonban hajthatatlan: bármennyire is nagy az ellenállás, ők mindenképpen meg akarják találni a három aktivistát, vagy inkább a gyilkosaikat – azt gyanítják ugyanis, hogy a fiatalokat a helyi Ku-Klux-klán tette el láb alól. A nyomozás azonban nem zökkenőmentes: elemi erővel lángol fel a gyűlölet Mississippiben, és még az FBI is áthatolhatatlannak tűnő falakba ütközik…

Vetítések (tv)

Péntek
  • Film Mánia - 10.20. 21:00
Péntek
  • AMC - 11.10. 02:00

Tudtad?

David Michôd rendező Eric karakterét kifejezetten Guy Pearce színészre írta az Országúti bosszú című filmben.

Tudtad?

A Rio 2 Don Rhymer író utolsó filmje tragikus halála előtt.

Tudtad?

A Monty Python forradalmasította és népszerűvé tette azt a típusú angol abszurd humort, amin azóta már generációk nőttek fel.

Tudtad?

A futurológiai kongresszus c. filmben az operatőri munka a nem animált betéteknél Michael Englert lengyel operatőr érdeme, aki a nemrégiben megnyerte a Sundance Fesztiválon a Legjobb operatőr díjat.

Tudtad?

A Jack Ryan: Árnyékügynök a 2013. október elsején elhunyt Tom Clancy író és producer utolsó alkotása.

Kommentek