Filmek a hangulatodra szabva

Az elnök különgépe

 karika
Air Force One

Mesterszám

6.010 6.4 5.1
139 717 vélemény alapján

Szerintem

Terroristák eltérítenek egy repülőt. A túszul ejtett utasokért cserébe Alekszander Radek tábornok szabadon bocsátását követelik, azét az elvetemült zsarnokét, aki gátlástalanul kihasználta a Szovjetunió széthullását követő politikai zűrzavart. Ha nem engedik szabadon Radeket, a terroristák módszeresen ki fogják végezni az utasokat. Ám ha teljesítik követelésüket, s a tábornok szabadlábra kerül, az további százezrek biztos halálát jelenti. Egyetlen ember kezében van a döntés, vagy feláldozza lányát és feleségét a világ megmentése érdekében, vagy emberek százezreit küldi a halálba. Ez a férfi nem más, mint az Amerikai Egyesült Államok elnöke. A repülőgép pedig az Air Force One, az elnöki gép.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

Kit Harington hihetetlen mértékű fizikai változáson ment keresztül a Pompeji főszerepéért. Bizony, egy gladiátornak nem lehet pocakja.

Tudtad?

A Banks úr megmentése című filmben Tom Hanks Walt Disney-t játssza, aki valójában a színész távoli rokona.

Tudtad?

Bár a Lucy ázsiai jeleneteit Taiwanon forgatták, Mr. Jang és csatlósai koreai nyelven beszélnek.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Kommentek