Filmek a hangulatodra szabva

Lucy, az aranyásó

12+ karika
The Ballad of Lucy Whipple

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Meghal a Whipple család feje. Özvegye, Arvella elhatározza, hogy nyugaton próbálnak szerencsét a gyerekeivel. A boldogulás reményében fél Amerikát átutazzák. Az aranyásók városába, Lucky Digginsbe igyekeznek, itt akarnak új életet kezdeni. A város azonban egyszerre lehangoló és kiábrándító, az emberekről nem is beszélve. Lucky Diggins mocskos sárfészek, úgy tűnik egy nő számára itt kilátástalan, hogy tisztességes munkával boldoguljon. A legnagyobb lány, Lucy azonban képtelen elfogadni ezt a helyzetet. Karen Cushman regényéből.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Chloë Grace Moretz is meghallgatásra került Jean Fordham szerepéért az Augusztus Oklahomában című filmben, de veszített Abigail Breslinnel szemben.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

Lucía Puenzo írta a könyvet, amin A német doktor című film története alapszik, de ő írta a forgatókönyvet, ő rendezte a filmet, és ő volt a producer is.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Kommentek