Filmek a hangulatodra szabva

Antikrisztus

18+ karika
Antichrist

Mesterszám

5.910 6.6 5.5
83 178 vélemény alapján

Szerintem

Egy házaspár elveszíti kisfiát. A gyermek kizuhan az ablakból, miközben ők szeretkeznek a másik szobában. A tragédia miatt az anya súlyos depresszióba kerül és kórházi ápolásra szorul. Ám terapeuta férje úgy dönt, inkább saját maga kezeli. Hogy feldolgozzák a történteket, és szembenézzenek a nő félelmeivel, kiköltöznek erdei nyaralójukba, az „Édenbe”. Itt valami kimondathatatlan, rejtélyes szörnyűség történt az előző év nyarán.... – A film a férfi és a női természet sötét oldalát tárja fel eddig talán soha nem látott mélységben.

dán-francia-svéd film 2009,
színes horror
Hossz: 108 perc
Korhatár: 18 év
Premier: 2010. 11. 18., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Antikrisztus

Lars von Trier most igazán megpróbálja a közönségét, ami amúgy szokása. Kevés olyan rendező van, akinek olyan fontos lenne a nézői – és közreműködői – részvétel. A miértre mindjárt visszatérek, mint ahogy arra is, miért kell erről beszélni a film kapcsán.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Lego-kaland című filmben minden, amit látunk, LEGO-ból van. Beleértve a tüzet, vizet, füstöt, a robbantásokat és a lézerkardot is.

Tudtad?

A Herkules című film forgatókönyve a Herkules: Thrák Háborúk című képregény alapján készült.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

A háború angyalai c. film 45. percénél az amerikai katona fut a német katona elől, láthatjuk, hogy annak egyenruháján a német zászló meg van fordítva.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Kommentek