Filmek a hangulatodra szabva

Antikrisztus

18+ karika
Antichrist

Mesterszám

5.910 6.6 5.5
83 178 vélemény alapján

Szerintem

Egy házaspár elveszíti kisfiát. A gyermek kizuhan az ablakból, miközben ők szeretkeznek a másik szobában. A tragédia miatt az anya súlyos depresszióba kerül és kórházi ápolásra szorul. Ám terapeuta férje úgy dönt, inkább saját maga kezeli. Hogy feldolgozzák a történteket, és szembenézzenek a nő félelmeivel, kiköltöznek erdei nyaralójukba, az „Édenbe”. Itt valami kimondathatatlan, rejtélyes szörnyűség történt az előző év nyarán.... – A film a férfi és a női természet sötét oldalát tárja fel eddig talán soha nem látott mélységben.

dán-francia-svéd film 2009,
színes horror
Hossz: 108 perc
Korhatár: 18 év
Premier: 2010. 11. 18., csütörtök

Szereplők

Stáb

Kritika


Antikrisztus

Lars von Trier most igazán megpróbálja a közönségét, ami amúgy szokása. Kevés olyan rendező van, akinek olyan fontos lenne a nézői – és közreműködői – részvétel. A miértre mindjárt visszatérek, mint ahogy arra is, miért kell erről beszélni a film kapcsán.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Tudtad?

Lucía Puenzo, A német doktor című film rendezője azután döntötte el, hogy Natalia Oreiro kapja Eva szerepét, miután látta A kis ellenállóban nyújtott alakítását.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Tudtad?

Clive Dawson, a Mars - Az utolsó napok című film forgatókönyvírója próbált hű maradni Sydney J. Bounds eredeti történetéhez. Habár abban a legénység 6 férfiból állt, az adaptációban Dawson filmjében két karakter nő.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Kommentek