Filmek a hangulatodra szabva

Odd Thomas − A halottlátó

16+ karika
Odd Thomas

Mesterszám

6.910 6.9 -
31 692 vélemény alapján

Szerintem

A halottak nem beszélnek, ám Odd Thomasszal, a kisvárosi szakáccsal mégis kapcsolatba lépnek. Thomas átlagos pasasnak tartja magát, aki különleges képességekkel bír, és szerelmes a világ leggyönyörűbb lányába, Stormy Llewellynbe. A lelkek néha arra kérik, segítsen igazságot szolgáltatni nekik, és a fiú a másvilági tippjeiket a rokonszenves rendőrfőnöknek, Wyatt Porternek adja tovább. Egy nap titokzatos férfi érkezik a városba, akinek farkasétvágya és rengeteg információja van a világ legelvetemültebb gyilkosairól. Ám, hogy ki ez az ember, és mit akar, még Odd elhunyt informátorai sem tudják...
Dean Koontz bestsellere nyomán.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

Hans Petter Moland rendező Az eltűnés sorrendjében c. filmben harmadik alkalommal dolgozik együtt a skandináv film egyik legelismertebb színészével, Stellan Skarsgard-dal (Dogville, Melankólia, A nimfomániás), akinek mások mellett Bruno Ganz az egyik legismertebb színészpartnere a filmben.

Tudtad?

Bruce Willis 3 millió dollárt kapott volna négy forgatási napért az The Expendables – A feláldozhatók 3. című filmben, de kevesellte az összeget, ezért Stallone inkább lecserélte a karaktert Harrison Fordra.

Tudtad?

A 12 év rabszolgaság című film Michael Fassbender és Brad Pitt harmadik filmes együttműködése. Szintén együtt szerepeltek a Becstelen brigantykban (2009) és A jogászban (2013).

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Kommentek