Filmek a hangulatodra szabva

Némaság

16+ karika
Silence

Mesterszám

7.210 8.2 6.2
241 vélemény alapján

Szerintem

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát, akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.

Az ifjú jezsuita, Sebastiao Rodrigues és társa, Francisco Garrpe a szamurájok kegyetlen és egzotikus világával találja szemben magát, ahol egészen más szabályok érvényesek, mint a keresztény Európában. Rodriguest megrendítik a látottak, háborgó lelke válaszokat követel Istentől. Miközben megpróbálja kideríteni, mi történt Ferreirával, olyan megpróbáltatásokban lesz része, amely nem csak sziklaszilárdnak vélt hitét, de az életét is veszélybe sodorja.

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
Balaton Mozi 161 p           fel.
20:00
     
Cinema City Alba 161 p          fel.
19:30
      
Cinema City Allee 161 p        fel.
17:10
  fel.
20:20
     
Cinema City Aréna 161 p         fel.
18:10
       
Cinema City Campona 161 p         fel.
18:30
       
Cinema City Debrecen 161 p          fel.
19:30
      
Cinema City Győr Plaza 161 p          fel.
19:30
      
Cinema City Pécs 161 p          fel.
19:30
      
Cinema City Westend 161 p     fel.
14:10
    fel.
19:10
      
Eurocenter-Sony Mozi 161 p           fel.
20:45
     
Krúdy mozi 161 p          fel.
19:40
      
Lurdy Mozi 161 p         fel.
18:15
  fel.
21:15
    
Makk Kálmán Mozi 161 p         fel.
18:00
       
Művész mozi 161 p           fel.
20:15
     
Petőfi Mozi Pápa 161 p           fel.
20:00
     
Puskin 161 p         fel.
18:00
       
Sugár Mozi 161 p       fel.
16:15
     fel.
22:15
   
TISZApART mozi 161 p           fel.
20:00
     
Toldi 161 p           fel.
20:15
     
Uránia Mozi Cegléd 161 p           fel.
20:00
     
Extra tartalmak

Andrew Garfield

Andrew Russell Garfield (Los Angeles, 1983. augusztus 20. –) brit-amerikai színész. Noha Los Angelesben született, Epsomban, Surrey megyében nevelkedett, Angliában. Színészi karrierjét brit színpadon és televíziós szereplésekkel kezdte. Első filmes debütálása a Gyávák és hősök című filmszerepe volt többek között Robert Redford, Meryl Streep, Tom Cruise és Michael Peña oldalán. A nemzetközi elismerést a 2010-es Social Network – A közösségi háló című Mark Zuckerbergről készült regényt feldolgozó film hozta meg számára, melyért Golden Globe- és BAFTA-jelölést is kapott Eduardo Saverin megformálásáért, illetve az ugyan ebben az évben bemutatott Ne engedj el! című alkotás, mely szintén BAFTA-jelölést és Szaturnusz-díjat hozott neki. Több elismerést is kapott a A csodálatos Pókember (film, 2012) címszerepének megformálásáért. Továbbra is fellépett színpadon, ugyanebben az évben életre keltette Biffet Arthur Miller: Az ügynök halála című, a Broadway-en bemutatott művében, a néhai Philip Seymour Hoffman oldalán. E szerepéért pedig Tony-díjra jelölték a Legjobb Kiemelt Színész Színdarabban kategóriában. Társproducere és főszereplője volt a 2014-es 99 Homes című thrillernek. 2016-ban a Mel Gibson rendezte A fegyvertelen katona címszerepébe bújhatott.

Ciarán Hinds

Ciaran Hinds was born in Belfast, Northern Ireland on February 9, 1953. He was one of five children and the only son. His father was a doctor who hoped to have Ciaran follow in his footsteps, but that was not to be. It was his mother Moya, an amateur actress, who was the real influence behind his decision to become an actor. Though he did enroll in Law at Queens' University of Belfast, he left that in order to train in acting at RADA. He began his stage career at the Glasgow Citizens' Theatre as a pantomime horse in the production of "Cinderella". Staying with the company for several years, he starred in a number of productions, including playing the lead roles in "Arsenic and Old Lace" and "Faust". His stage career has included working with The Field Day Company and a number of world tours. He has starred in a number of productions with the Royal Shakespeare Company, including a world tour in the title role of "Richard III". Hinds' film career began in 1981 in the movie _Excalibur (1981)_ (qv), which boasted a cast rich in talented actors including 'Liam Neeson' (qv), 'Gabriel Byrne (I)' (qv) and 'Patrick Stewart (I)' (qv). In-between his movie work, he's amassed a large number of television credits. Playing such classic characters as "Mr. Rochester" in _Jane Eyre (1997) (TV)_ (qv), and "Captain Wentworth" in _Persuasion (1995)_ (qv) has increased his popularity and most definitely given him much increased recognition. As for his personal life, you won't be likely to see his name in the weekly tabloids. He likes to keep his private life private. It is known that he is in a long-term, committed relationship with a French-Vietnamese actress named 'Hélčne Patarot' (qv) and they have a daughter together and live in Paris. He is in very high demand and his reputation as a quality, professional actor is sure to keep him busy for as long as he chooses.

Japán

Japán (japánul: 日本, átírással: Nippon vagy Nihon, hivatalosan: 日本国, átírással: Nippon-koku vagy Nihon-koku) szigetország Kelet-Ázsiában. Nyugaton a Japán-tenger, északon az Ohotszki-tenger, keleten a Csendes-óceán és délen a Kelet-kínai-tenger mossa partjait. A 6852 szigetéből[3] a négy legnagyobb Hokkaidó, Honsú, Kjúsú és Sikoku, ezeket nevezik főszigeteknek. A nagy múltra visszatekintő Japán ma a harmadik legnagyobb gazdasági hatalom az Amerikai Egyesült Államok és Kína után, a Föld leggazdagabb országainak egyike, számos nemzetközi szervezet tagja. Fővárosa és legnagyobb városa Tokió, a világ legnépesebb várostömörülése. A fővároson kívül még 11, milliós nagyváros található Japánban.

Liam Neeson

William John "Liam" Neeson OBE (Ballymena, Észak-Írország, 1952. június 7. –) Oscar-díjra jelölt észak-ír színész. Egyik legismertebb szerepe Oskar Schindler a Schindler listája című filmben. Továbbá szerepelt még olyan sikeres filmekben, mint a Csillagok háborúja I: Baljós árnyak, Narnia krónikái és a Batman: Kezdődik!. Neeson Észak-Írországban, Ballymena-ban született Katherine és Barnard Neeson harmadik gyermekeként. Ő a házaspár egyetlen fiúgyermeke; három lánytestvére van: Elizabeth, Bernadette és Rosaline. Neeson a középiskola elvégzése után a belfasti Queen’s egyetemre járt, ahol fizikát és számítógép-tudományt tanult, de igencsak unta a biflázást, éppen ezért inkább elment dolgozni. Targoncakezelő volt a Guinness sörgyárban, majd idővel sofőr lett. Már akkoriban is érdeklődött a színészet iránt, így néhány évvel később a dublini Abbey Theater tagja lett. A színházban komoly feladatokat kapott, mint például a félkegyelmű Lennie szerepe az Egerek és emberek című John Steinbeck-drámában. 1986-ban Kaliforniában felkeresett egy ügynököt, akinek a közbenjárásával ő lett az egyik lázadó a Bountyn-ban, majd a Lamb című filmben eljátszhatta első főszerepét is.

Szamuráj

A szamuráj (侍, jelentése „közelben szolgáló”) japán harcos, eredetileg nemes, busi. Az arisztokrata szamurájok a Heian-kor (794–1185) közepén jelentek meg. Kezdetben kisebb fegyveres csoportokat alkottak, amelyeket később a trónutódlásból kizárt, tartományi tisztségviselőként vidéken letelepedett császári utódok (keleten a Minamoto család, nyugaton a Taira család) szerveztek nagyobb egységekbe a 12. század végén. Ekkor már minden rangosabb harcos szamuráj volt, a Meidzsi-restaurációig (1868) ők adták a sógunátusok katonai támaszát. Idealizált erkölcsi kódexüket (mondhatni, utólagosan) a Hagakure (jelentése: Levelek alatt) írás fektette le, az út pedig, amit jártak, a „harcos útja”, azaz a busidó. A szamurájok közé a japán történelem során gyakorlatilag lehetetlen volt külső társadalmi csoportból bekerülni. Egyedül a szengoku dzsidai egy rövid időszakában volt lehetséges, hogy fegyverforgató paraszt-katonák a szamurájok rangjára küzdjék fel magukat (pl. Tojotomi Hidejosi). A szamurájok kezdetben íjat, később főleg kardokat használtak, de ha az nem volt kéznél, akár egy bambuszbottal is ölni tudtak. A szamurájok elsődleges kötelessége az volt, hogy a hűbérurukat szolgálják, bármilyen áron, akár a saját életük árán is. Joguk volt ölni, bárkit meggyilkolhattak, de az Edo-korszakban a Tokugava-bakufu már írott szabályokban rögzítette a közrendűekkel szembeni vérontás engedett és tiltott indítékait. A szamuráj családba született nők is szamurájnak számítottak, és rendelkeztek az összes szamurájkiváltsággal, de harcosi kötelességeik csak a családjuk (illetve hűbéruruk) megoltalmazására szorítkoztak. A szamurájok lenézték a nindzsákat, és nem tartották tisztességesnek a harcmodorukat, de sokszor alkalmazták őket testőrnek, vagy hírszerzési, kémkedési feladatokra.[1] A szamurájtanonc 7 éves korában kapta meg a rövid kardot, a vakizasit, és 14 éves korában lehetett katanája, azaz hosszú kardja.

Tudtad?

A Csajkeverők forgatókönyvet is jegyző Tom Gormican szándéka egy olyan romantikus vígjáték elkészítése volt, amely elsősorban a férfiak szemszögéből ábrázolja az ismerős helyzeteket.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

Nepál szívében él egy elkülönült női közösség, akik egyedülálló életformát választottak (Dolma Lányai).

Tudtad?

Kenneth Branagh játszott már brit, német, ausztrál és amerikai karakterek szerepében, de ez az első, hogy orosz szereplőt alakít a Jack Ryan: Árnyékügynök c. filmben.

Kommentek