Filmek a hangulatodra szabva

Hokuszai - A nagy hullámon túl

12+ karika
Hokusai

Mesterszám

4.510 - 4.5
4 vélemény alapján

Szerintem

A Hokuszai – A nagy hullámon túl című másfél órás film egy exkluzív tárlatvezetés a British Museum azonos című kiállításáról – amelyre a világ számos országából érkeztek fametszetek, nyomatok, festmények és illusztrált könyvek, egyedülállóan átfogó képet nyújtva Hokuszai munkásságáról – és egyben egy lebilincselő dokumentumfilm Kacusika Hokuszai művészetéről és életéről. A múzeumon kívül Japánban és Franciaországban forgatott ismeretterjesztő film a Hokuszai pályája mellett túl egyúttal a bezárkózó 19. századi Japán titokzatos és egzotikus világáról és ad képet.

A full HD felbontás 16-szorosát lehetővé tevő 8K Ultra HD technológia segítségével rögzített filmben a művészettörténet kiemelkedő szakemberei kalauzolják végig a nézőt Hokuszai festészetének és nyomtatott műveinek titkain, miközben rendkívül részletgazdag közeli felvételeken tárulnak fel a művek a mozivásznon.

angol-japán film 2017,
színes dokumentumfilm
Hossz: 90 perc
Korhatár: 12 év
Premier: 2017. 10. 01., vasárnap Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Stáb

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
Apolló Mozi Debrecen 90 p      fel.
15:30
          

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája az ötödik filmfeldolgozás Kohlhaas Mihály életéről. Heinrich von Kleist történelmi tárgyú kisregényéből több mint húsz színpadi feldolgozás is született.

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

Sebastian Stan az Amerika kapitány - A tél katonája forgatása alatt sokszor fel alá járkált és hadonászott egy műanyag késsel, hogy minél természetesebbek legyenek mozdulatai.

Kommentek