Filmek a hangulatodra szabva

Abraham Lincoln

 karika
Abraham Lincoln

Mesterszám

5.010 5.8 -
998 vélemény alapján

Szerintem

Úgy tartják, Abraham Lincoln, az Egyesült Államok tizenhatodik elnöke volt a legtapasztalatlanabb, az elnöki posztra legkevésbé felkészült politikus. Nem rendelkezett sem vagyonnal, sem megfelelő családi háttérrel, apja egyszerű farmer volt, nem voltak befolyásos támogatói, nem volt kormányzati tapasztalata, még polgármesteri hivatalt sem töltött be, a történészek többsége mégis őt tartja az Egyesült Államok legnagyobb elnökének. "Politikám abból áll, hogy nincs politikám "-mondta, s olyan folyami hajóshoz hasonlította magát, aki nem előre eltervezett úton halad, hanem a "hajó menetét mindig csak addig a pontig jelöli ki, ameddig ellát". Az ő életéről szól David Wark Griffith, a világ filmművészetére legnagyobb hatással levő amerikai némafilmrendező 1930-as hangosfilmje.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

A Tessék mosolyogni! c. film képviselte Grúziát a 2013-as Oscar díjátadón, a Legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Tudtad?

Miguel Ferrer az 1987-es és a 2014-es Robotzsaruban is szerepel.

Kommentek