Filmek a hangulatodra szabva

A miniszter barátja

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Volt már olyan annak idején, az antivilágban, hogy valaki nagy áldozatok árán elvégzi az egyetemet, aztán mire végez, nem kap állást. Akkor még nem volt divatban a munkanélküli segély, így aztán szegény Kovács Jánosnak, az állástalan vegyészmérnöknek el kellett helyezkednie ott, ahol tudott. Egy drogériában sikerült munkát kapnia kemény húsz pengőért, de, hogy özvegy édesanyja ne búslakodjék diplomás fia szomorú sorsán, azt hazudja otthon, hogy egy gyárban dolgozik. Néha azonban szerencséje van még a szerencsétlennek is. Egy esküvőre frakkot kell öltenie, a kölcsön frakkban meg egy meghívót talál egy estélyre, az estélyen pedig az illetlen fotósok éppen akkor kapják lencsevégre a kereskedelmi minisztert, amikor barátunk éppen mellette áll. A fotót aztán lehozzák a másnapi lapok. Ugye nem találják ki, hogy mi minden következhet ezután?... A film bemutatója 1939. szeptember 28-án volt.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Lego-kaland című film elkészítésénél kombinálták az stop-motion technikát és a CGI-t. A készítők azt akarták, hogy a számítógéppel készült effektek ne látszódjanak egyértelműen, és a látvány valódinak tűnjön.

Tudtad?

A bluegrass eredete és témái összecsengenek a film történetével, melyben az élet, a halál, a születés, a szülői lét és az egymásnak nyújtott vigasz jelenik meg. Az Alabama és Monroe filmzenéje főleg bluegrass stílusban íródott.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Tudtad?

Bruce Willis 3 millió dollárt kapott volna négy forgatási napért az The Expendables – A feláldozhatók 3. című filmben, de kevesellte az összeget, ezért Stallone inkább lecserélte a karaktert Harrison Fordra.

Kommentek