Filmek a hangulatodra szabva

A miniszter barátja

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Volt már olyan annak idején, az antivilágban, hogy valaki nagy áldozatok árán elvégzi az egyetemet, aztán mire végez, nem kap állást. Akkor még nem volt divatban a munkanélküli segély, így aztán szegény Kovács Jánosnak, az állástalan vegyészmérnöknek el kellett helyezkednie ott, ahol tudott. Egy drogériában sikerült munkát kapnia kemény húsz pengőért, de, hogy özvegy édesanyja ne búslakodjék diplomás fia szomorú sorsán, azt hazudja otthon, hogy egy gyárban dolgozik. Néha azonban szerencséje van még a szerencsétlennek is. Egy esküvőre frakkot kell öltenie, a kölcsön frakkban meg egy meghívót talál egy estélyre, az estélyen pedig az illetlen fotósok éppen akkor kapják lencsevégre a kereskedelmi minisztert, amikor barátunk éppen mellette áll. A fotót aztán lehozzák a másnapi lapok. Ugye nem találják ki, hogy mi minden következhet ezután?... A film bemutatója 1939. szeptember 28-án volt.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

Yesim Ustaoglu, A pokol kapujában rendezőnője az egyik legjelentősebb török rendező. Korábban a Pandora szelencéjével San Sebastianban, az Utazás a napba című alkotásával Berlinben szerepelt és mindkét "A" kategóriás fesztiválon díjazták filmjeit.

Tudtad?

Lars Von Trier kilencedjére dolgozik együtt Udo Kierrel, a német színésszel A nimfomániás című filmben.

Tudtad?

A 12 év rabszolgaság című film Michael Fassbender és Brad Pitt harmadik filmes együttműködése. Szintén együtt szerepeltek a Becstelen brigantykban (2009) és A jogászban (2013).

Tudtad?

Chris Pratt 26 kiló súlyfelesleget szedett fel azért, hogy eljátssza David duci barátját, Brettet az Elpuskázva című filmben.

Kommentek