Filmek a hangulatodra szabva

A miniszter barátja

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Volt már olyan annak idején, az antivilágban, hogy valaki nagy áldozatok árán elvégzi az egyetemet, aztán mire végez, nem kap állást. Akkor még nem volt divatban a munkanélküli segély, így aztán szegény Kovács Jánosnak, az állástalan vegyészmérnöknek el kellett helyezkednie ott, ahol tudott. Egy drogériában sikerült munkát kapnia kemény húsz pengőért, de, hogy özvegy édesanyja ne búslakodjék diplomás fia szomorú sorsán, azt hazudja otthon, hogy egy gyárban dolgozik. Néha azonban szerencséje van még a szerencsétlennek is. Egy esküvőre frakkot kell öltenie, a kölcsön frakkban meg egy meghívót talál egy estélyre, az estélyen pedig az illetlen fotósok éppen akkor kapják lencsevégre a kereskedelmi minisztert, amikor barátunk éppen mellette áll. A fotót aztán lehozzák a másnapi lapok. Ugye nem találják ki, hogy mi minden következhet ezután?... A film bemutatója 1939. szeptember 28-án volt.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Lego-kaland című filmben minden, amit látunk, LEGO-ból van. Beleértve a tüzet, vizet, füstöt, a robbantásokat és a lézerkardot is.

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Tudtad?

A Bűbáj és kéjelgés című filmben szerepel Santiago Segura, akit legtöbben úgy ismernek: Torrente. A spanyol átváltozóművész itt egészen más arcát mutatja.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Kommentek