Filmek a hangulatodra szabva

A miniszter barátja

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Volt már olyan annak idején, az antivilágban, hogy valaki nagy áldozatok árán elvégzi az egyetemet, aztán mire végez, nem kap állást. Akkor még nem volt divatban a munkanélküli segély, így aztán szegény Kovács Jánosnak, az állástalan vegyészmérnöknek el kellett helyezkednie ott, ahol tudott. Egy drogériában sikerült munkát kapnia kemény húsz pengőért, de, hogy özvegy édesanyja ne búslakodjék diplomás fia szomorú sorsán, azt hazudja otthon, hogy egy gyárban dolgozik. Néha azonban szerencséje van még a szerencsétlennek is. Egy esküvőre frakkot kell öltenie, a kölcsön frakkban meg egy meghívót talál egy estélyre, az estélyen pedig az illetlen fotósok éppen akkor kapják lencsevégre a kereskedelmi minisztert, amikor barátunk éppen mellette áll. A fotót aztán lehozzák a másnapi lapok. Ugye nem találják ki, hogy mi minden következhet ezután?... A film bemutatója 1939. szeptember 28-án volt.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Matthew McConaughey improvizál a A Wall Street farkasa c. filmben, amikor dudorászik és közben ütögeti a mellkasát. A filmben egyébként rengeteg rögtönzés van a párbeszédeknél.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Tudtad?

Skype-on keresztül tartották meghallgatását Sarah Hyland-nek, aki Natalie Dashkov-ot játssza a Vámpírakadémia című filmben.

Tudtad?

Ha a Godzilla filmhez a digitális trükköket egyetlen komputeren számították volna ki, akkor azok 445 év alatt készültek volna el: vagyis egy reneszánsz CGI-szakembernek 1570-ben kellett volna megnyomni a “render” gombot.

Kommentek