Filmek a hangulatodra szabva

A fehér sejk

12+ karika
Lo Sceicco bianco

Mesterszám

7.410 7.3 -
3 483 vélemény alapján

Szerintem

A film főhősei - egy vidéki nászutaspár - az Örök városban, Rómában, töltik a mézes heteket. Az ifjú feleség titokban álmai hősével, a ponyvaregényhős Fehér Sejkkel akar találkozni, akivel korábban már leveleket is váltott. A film végére azonban rá kell döbbennie, milyen hamis illúziók szédítették meg. A férj közben megismerkedik egy melegszívű utcalánnyal...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Chris Cooper is szerepelt volna A nő néhány jelenetében, ha a végleges verzióból végül ki nem vágják az összeset.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

A nő legtöbb jelenete Sanghajban lett rögzítve. Felismerhető a Pénzügyi Központ és más felhőkarcolók, de ha jobban figyelünk, néhány kínai felirat is látható. Úgy tűnik, Sanghaj úgy néz ki, mint Los Angeles a jövőben.

Tudtad?

A Salvo története egy sematikus gengszterfilmet idéz, de a filmet máris kikiáltották az olasz és európai filmtörténelem egy meghatározó alkotásává, amely új alapokra helyezi a művészfilm jelenkori felfogását.

Tudtad?

A 47 Ronin c. film a hetedik adaptációja egy japán népmesének. Feldolgozták már Genroku Chûshingura (1941), Chûshingura (1958), Chûshingura (1962), Akô-jô danzetsu (1978), Shijûshichinin no shikaku (1994) és Saigo no Chûshingura (2010) címen is, de ez a történet első hollywood-i megfilmesítése.

Kommentek