Filmek a hangulatodra szabva

Katonazene

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A századfordulón játszódó történet főhőse snájdig katonatiszt, aki udvarolni kezd egy szép, férjes asszonynak. Az asszony hiába utasítja vissza közeledését, az események mégis tragikus fordulatot vesznek...

Barlay doktor gyönyörű feleségének egy csélcsap katonatiszt, báró Ferdinándy Tamás főhadnagy udvarol. Az asszony elutasítja a férfi közeledését, ám az meggondolatlan viselkedésével mégis kompromittálja Barlaynét. A doktor ezért kihívja párbajra, de a viadal előtt Barlayt hátulról lelövik. A tettet Kaál Samu, a tisztiszolga vállalja magára.

A film operatőre ezért a munkájáért 1962-ben megkapta a Magyar Filmkritikusok Díját.
A film forgatókönyvírója és társrendezője a nemrég elhunyt kiváló magyar rendező, forgatókönyvíró Hintsch György volt, aki többek között olyan filmeket rendezett, mint A veréb is madár, a Hét tonna dollár és az Iszony.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A közös szenvedély 19 millió fontba került, ebből 16 milliót a FIFA finanszírozott.

Tudtad?

A komornyik című filmnek 41 jegyzett producere van, valószínűleg ez világrekordnak számít.

Tudtad?

A nő legtöbb jelenete Sanghajban lett rögzítve. Felismerhető a Pénzügyi Központ és más felhőkarcolók, de ha jobban figyelünk, néhány kínai felirat is látható. Úgy tűnik, Sanghaj úgy néz ki, mint Los Angeles a jövőben.

Tudtad?

Bár Llewyn Davis fikciós karakter, történetét nagyban ihlette Dave Van Ronk folkzenész élete.

Tudtad?

A Grace: Monaco csillaga Hollywood egyik legcsodálatosabb, legismertebb színésznőjének egyik sorsdöntő periódusát tárja elénk, amikor is Grace Kelly végleg maga mögött hagyta Hollywoodot.

Kommentek