Filmek a hangulatodra szabva

Hamlet

 karika
Hamlet

Mesterszám

7.110 7.1 -
599 vélemény alapján

Szerintem

Hamlet dán királyfi atyját Claudius, Hamlet nagybátyja galád módon meggyilkolja, és Gertrud mellett elfoglalja a trónt. A gyászba borult Hamlet előtt megjelenik atyja szelleme, és bosszúért kiált, ám a királyfi irtózik a vérontástól. Őrlődése végül tragédiába torkollik, amely mindnyájukat elpusztítja - beleértve szerelmét, a gyönyörű Opheliát is.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Ramaa Mosley és Tim Macy interneten ismerkedtek össze, és együtt alkották meg a Dollár, kanna szerelem rövid történetét, majd elhatározták, hogy a filmadaptáció előtt egy képregényt csinálnak belőle.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája az ötödik filmfeldolgozás Kohlhaas Mihály életéről. Heinrich von Kleist történelmi tárgyú kisregényéből több mint húsz színpadi feldolgozás is született.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és 2014 a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve került a magyar mozikba.

Tudtad?

Amikor Sellars a Robotzsaru c. filmben megnézi a robot-géptestet, láthatjuk, hogy az ugyan az, mint a Robotzsaru 1987-es változatában. Ott javasolja, hogy lehetne kicsit "katonásabb", és legyen inkább fekete. Így hozták létre a 2014-es film főhősének testét.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Kommentek