Filmek a hangulatodra szabva

Angi Vera

16+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Vészi Endre azonos című kisregényének filmváltozata 1948-ban, a fordulat évében játszódik. Angi Vera fiatal, tanulatlan árvalány. Segédápolónőként dolgozik, de hamarosan távoznia kell az otthont pótló közösségből. Vera ugyanis felszólal a pártgyűlésen, és tapasztalatlanságából következő őszinteséggel, a kórházban észlelt visszásságokról beszél. Bátorságáért a kerületi pártbizottság felkarolja, és politikai továbbképzésre küldi. A pártiskolán, ahová az ország különböző vidékeiről jöttek hallgatók, Vera a régi pártmunkás, Traján Anna barátságát keresi. Anna merev elvei miatt szembekerül a többi fiatallal, akik a kissé nyers, de lendületes és őszinte Muskát Mária pártjára állnak. Vera beleszeret a szemináriumot vezető tanárba, a családos André Istvánba, aki viszonozza érzelmeit.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Michael Fassbender egy pár percre sokkos állapotba került az erőszak-jelenet felvétele után a 12 év rabszolgaság forgatása közben.

Tudtad?

A Vérkötelék Guillaume Canet rendező első angolul készült filmje.

Tudtad?

Az apáca az 1966-os azonos nevű filmet vette alapul történetéhez.

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Tudtad?

Bár a Lucy ázsiai jeleneteit Taiwanon forgatták, Mr. Jang és csatlósai koreai nyelven beszélnek.

Kommentek