Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A kék karbunkulus

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Mr. Peterson, a Baker Street 221/b. túloldalán lakó küldönc karácsony napjának reggelén különös zsákmánnyal állít be Sherlock Holmes-hoz: egy hízott libát és egy viharvert kalapot tesz le a mesterdetektív asztalára. Hajnalban tett szert mindkettőre, amikor egy baráti muri után hazafelé bandukolt. A távoli gázlámpa fényénél kissé kapatos, hórihorgas alakot pillantott meg, a hóna alatt egy fehér libával. Amikor az ismeretlent néhány utcai vagány megtámadta és dulakodás kezdődött köztük, Peterson közbelépett, mire azok mind futásnak eredtek. Így maradt hátra a liba, meg a fejfedő. Holmes a szárnyast visszaadja a küldöncnek, s épp arról mesél Watson barátjának, milyen ropogós vacsora kerül majd e kaland jóvoltából Petersonék asztalára, amikor Peterson ront be a szobába, az izgalomtól lángvörös arccal. Markában egy szikrázó fényű kék követ szorongat, amelyet a felesége a liba bögyében talált. A mesébe illő kincs Morcar grófnő kék karbunkulusa, melyet már jóideje keres a rendőrség. Hogyan került a drágakő a liba bögyébe? Vajon ki lopta el? Ki lehet az a Mrs. Henry Baker, akinek a libát küldték? És kit takar a kalap bélésébe varrt H. B. monogram...? Sherlock Holmes és Watson doktor nyomozásba kezd....

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmet a mozikban a "francia Boratként" is emlegetik, mivel a „Borat” legjobb pillanatait idézi, némi franciás sármmal.

Tudtad?

Nepál szívében él egy elkülönült női közösség, akik egyedülálló életformát választottak (Dolma Lányai).

Tudtad?

A Gyermekeink című filmet tizenegy hét alatt forgatták le.

Tudtad?

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger-kalózai, a Bad Boys, a CSI és még számtalan szupersikerű film meg tévésorozat producere ezúttal a Távozz tőlem, Sátán! c. produkciójával bizonyítja, hogy minden műfajból ki tudja hozni a legjobbat.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Kommentek