Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A kék karbunkulus

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Mr. Peterson, a Baker Street 221/b. túloldalán lakó küldönc karácsony napjának reggelén különös zsákmánnyal állít be Sherlock Holmes-hoz: egy hízott libát és egy viharvert kalapot tesz le a mesterdetektív asztalára. Hajnalban tett szert mindkettőre, amikor egy baráti muri után hazafelé bandukolt. A távoli gázlámpa fényénél kissé kapatos, hórihorgas alakot pillantott meg, a hóna alatt egy fehér libával. Amikor az ismeretlent néhány utcai vagány megtámadta és dulakodás kezdődött köztük, Peterson közbelépett, mire azok mind futásnak eredtek. Így maradt hátra a liba, meg a fejfedő. Holmes a szárnyast visszaadja a küldöncnek, s épp arról mesél Watson barátjának, milyen ropogós vacsora kerül majd e kaland jóvoltából Petersonék asztalára, amikor Peterson ront be a szobába, az izgalomtól lángvörös arccal. Markában egy szikrázó fényű kék követ szorongat, amelyet a felesége a liba bögyében talált. A mesébe illő kincs Morcar grófnő kék karbunkulusa, melyet már jóideje keres a rendőrség. Hogyan került a drágakő a liba bögyébe? Vajon ki lopta el? Ki lehet az a Mrs. Henry Baker, akinek a libát küldték? És kit takar a kalap bélésébe varrt H. B. monogram...? Sherlock Holmes és Watson doktor nyomozásba kezd....

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Tudtad?

A Viharsarok stábjában több pályakezdő is dolgozott, például Kalicz Klára jelmeztervező és Takács Nóra látványtervező.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Kommentek