Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A nyomorék

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes - The Crooked Man

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy nyári éjszakán este háromnegyed tizenkettőkor megszólal a csengő Watson doktor és hitvese házának kapuján. A doktor legnagyobb meglepetésére a kapuban tanult barátja, Sherlock Holmes áll. Holmes arra hivatkozva, hogy a jó doktor elárulta, egy férfivendég számára mindíg van a házában hely - szállást kér barátjától aznap éjszakára. A karosszékbe süppedve, a dohányzacskó társaságában, hosszú hallgatás után kiböki, hogy fölöttébb rejtélyes ügy tartja fogva, s úgy érzi a megoldás elérhető közelségbe került. De csak akkor tud továbblépni, ha Watson elkiséri Aldershotba, amint a nap felkelt. Az ügy, bár nem vert fel nagy port a város határain túl, ugyancsak különleges. Barclay ezredest, a Royal Mallows gyalogezred parancsnokát holtan találták a Lachine-villában. A tragédiát megelőzően, azon a hétfői estén az ezredes hitvese, Mrs. Barclay a jótékonysági egyesület ülésére sietett. Mikor hazatért, teát kért. Férje, aki a szomszéd szobában üldögélt, hallva, hogy felesége megjött, átsétált az előcsarnokon és belépett hozzá az amúgy igen ritkán használt szalonba. Többé senki sem látta élve. Vajon a ház úrnője miért nem azonnal a hálószobájába ment szokása szerint? Miért kért ilyen késői órán teát? Mi volt a heves szóváltás, ami a szalonból kiszűrődött? Miért volt zárva belülről az ajtó és vajon hová tünt a kulcs....Hamarosan kiderül, hogy az ügy sokkal szövevényeseb, mint első látásra gondolná az ember......

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Chris Pratt 26 kiló súlyfelesleget szedett fel azért, hogy eljátssza David duci barátját, Brettet az Elpuskázva című filmben.

Tudtad?

A Banks úr megmentése című filmben Tom Hanks Walt Disney-t játssza, aki valójában a színész távoli rokona.

Tudtad?

Eredetileg Mila Kunis játszotta volna Jackie Kennedy-t, Liam Neeson pedig Lyndon B. Johnson amerikai elnök szerepét kapta volna A komornyik című filmben.

Tudtad?

A Walesa - A remény embere című filmet a 2014-es Oscar díjátadón jelölték A legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

A Tessék mosolyogni! c. film képviselte Grúziát a 2013-as Oscar díjátadón, a Legjobb külföldi film kategóriában.

Kommentek