Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A nyomorék

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes - The Crooked Man

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy nyári éjszakán este háromnegyed tizenkettőkor megszólal a csengő Watson doktor és hitvese házának kapuján. A doktor legnagyobb meglepetésére a kapuban tanult barátja, Sherlock Holmes áll. Holmes arra hivatkozva, hogy a jó doktor elárulta, egy férfivendég számára mindíg van a házában hely - szállást kér barátjától aznap éjszakára. A karosszékbe süppedve, a dohányzacskó társaságában, hosszú hallgatás után kiböki, hogy fölöttébb rejtélyes ügy tartja fogva, s úgy érzi a megoldás elérhető közelségbe került. De csak akkor tud továbblépni, ha Watson elkiséri Aldershotba, amint a nap felkelt. Az ügy, bár nem vert fel nagy port a város határain túl, ugyancsak különleges. Barclay ezredest, a Royal Mallows gyalogezred parancsnokát holtan találták a Lachine-villában. A tragédiát megelőzően, azon a hétfői estén az ezredes hitvese, Mrs. Barclay a jótékonysági egyesület ülésére sietett. Mikor hazatért, teát kért. Férje, aki a szomszéd szobában üldögélt, hallva, hogy felesége megjött, átsétált az előcsarnokon és belépett hozzá az amúgy igen ritkán használt szalonba. Többé senki sem látta élve. Vajon a ház úrnője miért nem azonnal a hálószobájába ment szokása szerint? Miért kért ilyen késői órán teát? Mi volt a heves szóváltás, ami a szalonból kiszűrődött? Miért volt zárva belülről az ajtó és vajon hová tünt a kulcs....Hamarosan kiderül, hogy az ügy sokkal szövevényeseb, mint első látásra gondolná az ember......

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Nepál szívében él egy elkülönült női közösség, akik egyedülálló életformát választottak (Dolma Lányai).

Tudtad?

A Herkules című film forgatókönyve a Herkules: Thrák Háborúk című képregény alapján készült.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Tudtad?

Gary Poulter, aki Wade-et (G-Daawg) alakítja a Joe című filmben, egy hajléktalan, ugyanis a rendező, David Gordon Green szokása, hogy helyi lakosokat toborozzon filmjeibe. Polter néhány hónappal a film befejezte után az utcákon halt meg.

Tudtad?

A futurológiai kongresszus c. filmben az operatőri munka a nem animált betéteknél Michael Englert lengyel operatőr érdeme, aki a nemrégiben megnyerte a Sundance Fesztiválon a Legjobb operatőr díjat.

Kommentek