Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A pöttyös nyakörv

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy reggel Mrs. Hudson reszkető ifjú hölgyet vezet be a Baker Street-i rezidencia szalonjába. S bár odakinn Áprilisi fagyos szelek fújnak, Helen Stoner kisasszony nem a hidegtől reszket, hanem a félelemtől. Elbeszéléséből megtudjuk, a mostohaapjánál lakik. Doktor Grimesby Roylott, mint afféle lecsúszott arisztokrata-sarj, orvosi diplomát szerzett és Calcuttában rövid időn belül a legkeresettebb orvosok közé került. Majd feleségül vette az ikrek – Helen és Julia Stoner – frissen megözvegyült anyját. Annak korai és tragikus halála után a lányokkal együtt Stoke Moranba, az ősi kúriába költözött. Ettől kezdve az addig társaság-kedvelő, szenvedélyes természetű férfi mintha kivetkőzött volna magából. Gorombasága miatt egyik botrány a másikat érte. A két ifjú leányt elzárta a társaságtól. Barátaik is alig akadtak. De egy nap, Julia megismerkedett egy ifjúval, aki nőül kérte. Két héttel az eskűvő napja előtt azonban a lány különös körülmények között elhalálozott. Utolsó szavai ezek voltak: „Ó, Istenem! A nyakörv! A pöttyös nyakörv...!" Azóta sem derült fény a rejtélyes haláleset okára, sem utolsó szavainak értelmére. Helen Stonert a múlt hónapban nőül kérte egy rokonszenves ifjú. Az esküvő napját is kitűzték már. Azóta különös dolgok történnek a kúriában, melyek nem hagyják nyugodni Helent. Vajon biztonságban van-e az élete, vagy veszély leselkedik rá is, mint annak idején a testvérére... Sherlock Holmes és Doktor Watson haladéktalanul felkeresi a Stoke Moran-i kúriát...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Az Amerikai botrány veszekedős jelenetében Christian Bale és Jennifer Lawrence végig rögtönöz, ugyanis képtelenek voltak azonosulni a forgatókönyvben leírt sorokkal. Így a rendező, David O. Russell beleegyezett: Mondjatok amit akartok!

Tudtad?

Az Üstökös a Mumin-völgy fölött című film első finn nyelvű változatában elírták Tove Jansson regényének címét, finnül két szinonímát egymás mellé téve, Üstökös és üstökös névre keresztelték így a filmet, később persze ezt korrigálták.

Tudtad?

A Szörny mentőakcióban ahol Scorch ráírja a nevét a padlóra, rajta kívül rengeteg kitalált karakter autogramja volt látható, pl. : ALF (1986), Bender, E.T., EVA, Godzilla (1954), Goku, Kal-El, Mulder, Tinkey Winkey, Venom, Wall-E és Zaphod Beeblebrox.

Tudtad?

Ramaa Mosley és Tim Macy interneten ismerkedtek össze, és együtt alkották meg a Dollár, kanna szerelem rövid történetét, majd elhatározták, hogy a filmadaptáció előtt egy képregényt csinálnak belőle.

Kommentek