Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A táncoló emberkék

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes - The Dancing Men

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy Júliusi reggelen a posta fura kis fejtörőt hoz a Baker Street 221/b lakójának, Mr. Sherlock Holmesnak. A borítékban megbújó papírlapon gyerekrajzhoz hasonló, mulatságos kis táncoló figurákat ábrázoló firkálmány van. Hamarosan a küldemény gazdája is betoppan, egy bizonyos Mr. Hilton Cubitt, aki egyenesen Norfolkból érkezett. Elmondása szerint idestova egy éve él felhőtlenül boldog házasságban amerikai feleségével, a bájos Elsie Patrick-val. Ám egy hónapja valami megzavarta nyugalmukat. Az asszony levelet kapott Amerikából. Azóta szemében örökké ott ül a rettegés, de nem beszél a félelméről. Egy hete váratlan dolog történt: otthonuknak, a Ridling Thorpe Manor udvarházának egyik ablaktábláján egy egész sor táncoló figura tűnt fel. Majd a kerti napóra alatt ott volt a papíros, újabb táncoló emberkékkel. Elsie a rajzok láttán ájultan esik össze, s azóta sorvad napról-napra. Vajon kitől származnak a rajzos üzenetek? Vajon mi az a szörnyű titok, amit Elsie magába rejt? Vajon kik azok az ismeretlen és titokzatos személyek, akik a ház körül ólálkodnak? Látogatása alkalmával Mr. Cubitt még nem tudja, amit Sherlock Holmes már sejt: jámbor, norfolki barátunk fölöttébb veszélyes helyzetbe került. Holmes és Watson haladéktalanul Norfolkba utaznak...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A közös szenvedély 19 millió fontba került, ebből 16 milliót a FIFA finanszírozott.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával film rendezője, Marc Rothemund olyan, Magyarországon is közismert filmeket rendezett korábban, mint a Hangyák a gatyában tinivígjáték, és az Oscar-díjra jelölt Sophie Scholl – Aki szembeszállt Hitlerrel című történelmi dráma.

Tudtad?

Abigail Breslin (Jean) az Augusztus Oklahomában szereplőválogatására 39 fokos lázzal ment el.

Tudtad?

Rodrigo Santoro 6 órát töltött a sminkszékben minden egyes forgatása előtt a 300: A birodalom hajnala kedvéért. Amikor kész volt, akkor sem mozoghatott igazán, ugyanis a piercingek és láncok könnyen leszakadhattak róla.

Tudtad?

A Banks úr megmentése című filmben Tom Hanks Walt Disney-t játssza, aki valójában a színész távoli rokona.

Kommentek