Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A táncoló emberkék

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes - The Dancing Men

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy Júliusi reggelen a posta fura kis fejtörőt hoz a Baker Street 221/b lakójának, Mr. Sherlock Holmesnak. A borítékban megbújó papírlapon gyerekrajzhoz hasonló, mulatságos kis táncoló figurákat ábrázoló firkálmány van. Hamarosan a küldemény gazdája is betoppan, egy bizonyos Mr. Hilton Cubitt, aki egyenesen Norfolkból érkezett. Elmondása szerint idestova egy éve él felhőtlenül boldog házasságban amerikai feleségével, a bájos Elsie Patrick-val. Ám egy hónapja valami megzavarta nyugalmukat. Az asszony levelet kapott Amerikából. Azóta szemében örökké ott ül a rettegés, de nem beszél a félelméről. Egy hete váratlan dolog történt: otthonuknak, a Ridling Thorpe Manor udvarházának egyik ablaktábláján egy egész sor táncoló figura tűnt fel. Majd a kerti napóra alatt ott volt a papíros, újabb táncoló emberkékkel. Elsie a rajzok láttán ájultan esik össze, s azóta sorvad napról-napra. Vajon kitől származnak a rajzos üzenetek? Vajon mi az a szörnyű titok, amit Elsie magába rejt? Vajon kik azok az ismeretlen és titokzatos személyek, akik a ház körül ólálkodnak? Látogatása alkalmával Mr. Cubitt még nem tudja, amit Sherlock Holmes már sejt: jámbor, norfolki barátunk fölöttébb veszélyes helyzetbe került. Holmes és Watson haladéktalanul Norfolkba utaznak...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Cédric Klapisch, a Már megint lakótársat keresünk rendezője a 2002-ben készült Lakótársat keresünk, majd az annak folytatásaként 2005-ben született Még mindig lakótársat keresünk filmeket követően ismét csábító reklámot készített a modern nagyvárosi életről.

Tudtad?

A Kavarás című filmben megjelenik Adam és Drew Az 50 első randi cimű filmjéből már ismert Tízmásodperces Tom, és elismétli jellegzetes bemutatkozását: Heló, Tom vagyok!

Tudtad?

A Rio 2 Don Rhymer író utolsó filmje tragikus halála előtt.

Tudtad?

Behálózva filmbaki: Claudia nadrágja hirtelen kék farmerről fekete leggings-re változik, amikor találkozik Martinnal a kikötőben.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Kommentek