Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A tengerészeti szerződés

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Watson doktornak levelet hoz a póstás egy régi, középiskolai társától, bizonyos Percy Phelpstől. Phelps, akit "ebihal"-nak csúfoltak az iskolában, kitűnő képességű fiú volt, minden megnyerhető jutalmat bezsebelt , ösztöndíjjal jutott be a Cambridge-i egyetemre és mindennek tetejében még kitűnő összeköttetései is voltak. Anyai nagybátyja volt ugyanis Lord Holdhurst, a híres konzervatív politikus. Érthető tehát, hogy tanulmányai végeztével remek állást kapott a külügyminisztériumban és tündöklő pálya előtt állt. Az előbbiek ismeretében nem csoda , hogy Watson doktort őszintén megdöbbentette a Phelpstől érkezett levél kétségbeesett tónusa. Percy ágynak esett, a levelét is másnak mondta tollba. Mindennek az oka egy szörnyű rejtély, amely ha nem tisztázódik, véget vethet szépen ívelő pályájának. Arra kéri Watsont, a régi barátot, hogy hozza magával Sherlock Holmes-t, mivel úgy érzi, csak a zseniális nyomozó tud segíteni rajta. Levele szerint rettenetes feszültségben él, minden perc örökkévalóságnak tűnik...Mi történhetett vajon azon a végzetes Májusi éjszakán a külügyminisztérium irodájában? Mi volt a titkos irat tartalma ? Vajon ki irányítja a háttérből ezt a fölöttébb kényes ügyet...? Holmes és Watson haladéktalaul Wokingba utazik, hogy felderítse a titkot..

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Gwyneth Paltrow bevallotta, hogy rendkívül kínosan érezte magát a Vágyak szerelmesei című film vetkőzős jelenetének forgatása közben.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

Az ártatlanság virágaival kapott hivatalos belépőt Georgia az Oscar gálára "Legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával Sophie van der Stap azonos című – Magyarországon is megjelent – bestselleréből készült.

Tudtad?

2012 májusában Sally Hawkinst egyéb kötelezettségei miatt Olivia Williamsre cserélték a Mars - Az utolsó napok c. filmben.

Kommentek