Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – Botrány Csehországban

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy Márciusi estén rejtélyes küldemény érkezik a Baker Street 221/b-be. A levélen nincs keltezés, sem címzés, sem aláírás. Tartalma szerint még aznap este, pontban háromnegyed nyolckor felkeresi Sherlock Holmes magánnyomozót valaki, aki egy felmérhetetlen
jelentőségű ügyben óhajt vele beszélni. A jelzett időben egy fölöttébb feltünő öltözetű, herkulesi izomzatú férfi kopogtat Holmes ajtaján. A titokzatos idegen külleme valamiféle barbár pompát sugároz. Arca fekete maszk mögé rejtve, melyet – elmondása szerint – a fenséges személy rendelt így, kinek dolgában eljár. Két teljes évre szigorú titoktartást kér a jelenlévő Holmestól és Watson doktortól, mivel a szóban forgó kényes ügy alapjaiban rendítheti meg Európa egyik ősi, királyi házát. A skandalum okozója természetesen egy Nő – aki ezúttal Irene Adler, a szépséges mezzoszoprán, a Varsói Opera hajdani primadonnája.
Az az Irene Adler, aki a hűvös és racionális Holmes számára az egyetlen és örök asszony...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az Auracímű filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját. Filmográfiájukban olyan filmek szerepelnek, mint a Sherlock Holmes nevében (2012) vagy az Illúziók (2009).

Tudtad?

Ganxsta Zolee egy képzeletbeli kis közép-ázsiai ország, Taplisztán elnökének szinkronhangját adja a Franciadrazsék, avagy francia Borat robbantani Eiffel-torony! című filmben.

Tudtad?

Kit Harington hihetetlen mértékű fizikai változáson ment keresztül a Pompeji főszerepéért. Bizony, egy gladiátornak nem lehet pocakja.

Tudtad?

Clive Dawson, a Mars - Az utolsó napok című film forgatókönyvírója próbált hű maradni Sydney J. Bounds eredeti történetéhez. Habár abban a legénység 6 férfiból állt, az adaptációban Dawson filmjében két karakter nő.

Tudtad?

A Csajkeverők elsőfilmes rendezője, Tom Gormican maga is a filmnek helyszínt adó New Yorkban élt szingli huszonévesként, így nem esett nehezére megragadni a nagyváros trendi fiataljainak életére jellemző pillanatokat.

Kommentek