Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – Botrány Csehországban

 karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy Márciusi estén rejtélyes küldemény érkezik a Baker Street 221/b-be. A levélen nincs keltezés, sem címzés, sem aláírás. Tartalma szerint még aznap este, pontban háromnegyed nyolckor felkeresi Sherlock Holmes magánnyomozót valaki, aki egy felmérhetetlen
jelentőségű ügyben óhajt vele beszélni. A jelzett időben egy fölöttébb feltünő öltözetű, herkulesi izomzatú férfi kopogtat Holmes ajtaján. A titokzatos idegen külleme valamiféle barbár pompát sugároz. Arca fekete maszk mögé rejtve, melyet – elmondása szerint – a fenséges személy rendelt így, kinek dolgában eljár. Két teljes évre szigorú titoktartást kér a jelenlévő Holmestól és Watson doktortól, mivel a szóban forgó kényes ügy alapjaiban rendítheti meg Európa egyik ősi, királyi házát. A skandalum okozója természetesen egy Nő – aki ezúttal Irene Adler, a szépséges mezzoszoprán, a Varsói Opera hajdani primadonnája.
Az az Irene Adler, aki a hűvös és racionális Holmes számára az egyetlen és örök asszony...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

1940-ben a Disney rajzilmet készített a Pinokkió történetéből. A kis fabábu azóta is kedvelt alapanyaga a filmművészetnek.

Tudtad?

A Csajkeverők női főszerepét játszó, mindössze 24 esztendős Imogen Poots fiatal kora ellenére veteránnak számít a kamerák előtt, filmes karrierjét ugyanis éppen 10 évvel ezelőtt, a V mint vérbosszú című akció-thrillerben kezdte.

Tudtad?

Eredetileg Angelina Jolie játszotta volna a Lucy című film főszerepét de végül Scarlett Johansson kapta meg azt.

Tudtad?

Kezdetben Cate Blanchett-et szánták A futurológiai kongresszus főszerepére.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Kommentek