Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A görög tolmács

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes – The

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Mr. Melas évek óta a legnevesebb görög tolmács Londonban. Elég gyakran megesik vele, hogy a legváratlanabb időpontokban keresik bajba jutott idegenek, vagy utasok, akiknek szükségük van a szolgálataira. Egy este azonban váratlan és fölöttébb kalandos megbízást kap Mr. Latimertől, akinek állítása szerint görög üzletfelét kell angol nyelvismeret hiányában kisegíteni. A jólöltözött fiatalember egy beragasztott ablakú kocsiba tuszkolva, kerülőutakon viszi el Mr. Melast a házába. A házban egy csontig lesoványodott, sebesült férfit vezetnek elé, majd váratlanul egy ifjú nő bukkan fel, akit sietve kituszkolnak a szobából... Vajon honnan ismerhetik ők ketten egymást? Mi lehet az az irat, amit mindenáron alá akarnak iratni a görög férfival? Miért fenyegetik meg Mr. Melast, hogy ne merjen sehol említést tenni arról, amit látott? Itt valami nincs rendjén. A görög tolmács Sherlock Holmes segítségét kéri...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Behálózva filmbaki: Claudia nadrágja hirtelen kék farmerről fekete leggings-re változik, amikor találkozik Martinnal a kikötőben.

Tudtad?

Matthew McConaughey improvizál a A Wall Street farkasa c. filmben, amikor dudorászik és közben ütögeti a mellkasát. A filmben egyébként rengeteg rögtönzés van a párbeszédeknél.

Tudtad?

Belgium az Alabama és Monroe című filmmel nevezett hivatalosan A legjobb külföldi film (Foreign Language Film) kategóriában a 2014-es Oscar-díjra.

Tudtad?

A Dinoszauruszok – A Föld urai című film rendezője, Marco Marenghi rendezte az azonos nevű sorozatot 14 évvel ez előtt.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Kommentek