Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A norwoodi építész

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes – The

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Mr. Jonas Oldacre sok éven át volt Lower Norwood legkeresettebb építőmestere. A különc, zárkózott és visszavonultan élő ember néhány éve felhagyott az iparával, amelyből tekintélyes vagyont gyűjtött össze. John Hector McFarlane, fiatal londoni ügyvéd City-beli irodájába egy délután beállít Mr. Oldacre. A váratlan látogató röviden közli jövetele célját: a végrendeletét szeretné rendes, szabatos formába öntetni. Amikor az ifjú ügyvéd nekilát az iratok tisztázásának, megdöbbenve látja, hogy a furcsa kis ember, kisebb fenntartások mellett az egész vagyonát rá hagyta. Mr. Oldacre arra kéri az ifjút, menjen ki hozzá aznap este Norwoodba és a végrendeletről egyelőre ne szóljon a szüleinek. A látogatás éjszakáján azonban tűz üt ki a norwoodi villában. A ház gazdáját nem találják, a páncélszekrénye tárva-nyitva, a szobában heves dulakodás nyomai, vérfoltok és egy sétabot. A sétabot gazdája John Hector McFarlane, a fiatal londoni ügyvéd. A szálak tehát hozzá vezetnek, ő azonban ártatlannak vallja magát. Vajon mi lehet ennek a különös ügynek a hátterében? Sherlock Holmes nyomozásba kezd...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az apáca az 1966-os azonos nevű filmet vette alapul történetéhez.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Tudtad?

A Borgman Hollandia hivatalos belépője a 2014-es Oscar gálára a legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Tavaly májusban a cannes-i filmvásáron a Viharsarok című filmet észak-amerikai, angol, francia és lengyel forgalmazók már megvásárolták.

Tudtad?

Natalia Oreiro, A német doktor című filmben vállalt szerepéért két hónapig intenzíven tanult németül, ugyanis a párbeszédek több mint fele ezen a nyelven van.

Kommentek