Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A rettegő beteg

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes – The

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy forró Augusztusi napon Sherlock Holmes és barátja Mr. Watson sétájukból megtérve meglepve látták, hogy egy zárt, kétüléses kocsi várakozik a kapujuk előtt. Látogatójuk Percy Trevelyan doktor, a rejtett idegártalmak szakavatott ismerője volt. A doktor beszámolt egy különös esetről, mely előtt tanácstalanul áll. Egy bizonyos Blessington nevű úriember kereste fel egy nap és gáláns ajánlatot tett neki, mely szerint befektetésként házat vesz, személyzetet fogad és rendelőt nyit a doktornak. Bentlakó betegként ő is odaköltözik a Brook Street-i házba. Minden a megállapodás szerint történt, amikor is délután Mr. Blessington-on különös nyugtalanság jelei kezdtek mutatkozni. Valami környékbeli betörésről beszélt, állandóan kilesett az ablakon, szokásos sétájáról is lemondott. Érezhető volt, hogy halálosan retteg valamitől. Majd levelet hozott a postás, melyben egy furcsa kórban, nevezetesen katalepsziában szenvedő beteg jelezte jövetelét a doktornál. Röviddel ezután ismeretlen lábnyomok bukkantak fel Mr. Blessington szobájának szőnyegén... Mr. Blessington a riadalomtól tébolyultan kérte a doktor segítségét. Ám vajon igazat mond-e Mr. Blessington? S ha igen, ugyan miért és kitől kell ennnyire rettegnie? Vajon mi köze lehet a két új páciensnek ehhez a rejtélyes ügyhöz? Itt csak Sherlock Holmes brilliáns agya segíthet...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Nepál szívében él egy elkülönült női közösség, akik egyedülálló életformát választottak (Dolma Lányai).

Tudtad?

Yesim Ustaoglu, A pokol kapujában rendezőnője az egyik legjelentősebb török rendező. Korábban a Pandora szelencéjével San Sebastianban, az Utazás a napba című alkotásával Berlinben szerepelt és mindkét "A" kategóriás fesztiválon díjazták filmjeit.

Tudtad?

Jared Leto 13 és fél kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amiért meg is kapta a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Tudtad?

Egy Airbus A330-300 típusú repülőgéppel forgatták a Non-stop című filmet.

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Kommentek