Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A rettegő beteg

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes – The

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy forró Augusztusi napon Sherlock Holmes és barátja Mr. Watson sétájukból megtérve meglepve látták, hogy egy zárt, kétüléses kocsi várakozik a kapujuk előtt. Látogatójuk Percy Trevelyan doktor, a rejtett idegártalmak szakavatott ismerője volt. A doktor beszámolt egy különös esetről, mely előtt tanácstalanul áll. Egy bizonyos Blessington nevű úriember kereste fel egy nap és gáláns ajánlatot tett neki, mely szerint befektetésként házat vesz, személyzetet fogad és rendelőt nyit a doktornak. Bentlakó betegként ő is odaköltözik a Brook Street-i házba. Minden a megállapodás szerint történt, amikor is délután Mr. Blessington-on különös nyugtalanság jelei kezdtek mutatkozni. Valami környékbeli betörésről beszélt, állandóan kilesett az ablakon, szokásos sétájáról is lemondott. Érezhető volt, hogy halálosan retteg valamitől. Majd levelet hozott a postás, melyben egy furcsa kórban, nevezetesen katalepsziában szenvedő beteg jelezte jövetelét a doktornál. Röviddel ezután ismeretlen lábnyomok bukkantak fel Mr. Blessington szobájának szőnyegén... Mr. Blessington a riadalomtól tébolyultan kérte a doktor segítségét. Ám vajon igazat mond-e Mr. Blessington? S ha igen, ugyan miért és kitől kell ennnyire rettegnie? Vajon mi köze lehet a két új páciensnek ehhez a rejtélyes ügyhöz? Itt csak Sherlock Holmes brilliáns agya segíthet...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A The Expendables – A feláldozhatók 3. kalózmásolata már három héttel a bemutató előtt felkerült az internetre, 189 ezren töltötték le 24 órán belül a filmet.

Tudtad?

Dyga Zsombor, a díjnyertes Köntörfalak rendezője azért döntött az angol filmcím mellett, mert a „couch surf” egyike azoknak a frappáns angol kifejezéseknek, amelyek izgalmasak és pontosak.

Tudtad?

Habár Felicity Jones középiskolás tinilányt alakít a Kísértés c. filmben, valójában 28 éves volt a forgatás alatt, a film megjelenésekor pedig 30.

Tudtad?

A Mr. Morgan utolsó szerelme 2011 augusztusában történő forgatása helyszínéül szolgált Párizs, Brüsszel, Köln és Bretagne.

Tudtad?

A Lucy lett az első olyan felnőtt korhatáros film, melynél (részben) IMAX technológiát használtak a forgatás során.

Kommentek