Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – A Vérbükk kastély

 karika
Sherlock Holmes

Mesterszám

7.710 - -
 

Szerintem

Egy hideg, koratavaszi estén távirat érkezik a Baker Street 221/b. lakójának, Mr. Sherlock Holmesnak. A táviratot Violet Hunter kisasszony küldte, aki két héttel korábban tanácsot kért a mesternyomozótól, vajon elvállalja-e a Hampshire bájos kis zugában, Winchestertől öt mérföldnyire lévő Vérbükk kastély urának állásajánlatát. Jephro Rucastle, ez a figyelmes, lebilincselően kedves ember a fia mellé keresett nevelőnőt. Hunter kisasszony igent mondott, ám azóta történt egy és más, ami elbizonytalanította. Miért kellett rövidre vágatnia gyönyörű, hosszú gesztenyebarna haját? Miért kell kékben járnia, ráadásul a gazdája lányának ruhájában? Miért kell fura szertatásokban rész vennie? És miért vannak a kastély egyik szárnyán spalettával lezárva az ablakok? A táviratban Violet arra kéri Holmes-t, hogy haladéktalanul utazzon Winchesterbe. Holmes rosszat sejt és – mint mindig – most sem alaptalanul...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Darren Aronofsky, A Noé rendezője azt mondta, a filmben nincsenek igazi, élő állatok, amiket látunk, azok CGI technikával készült filmtrükkök.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

A Dolma Lányai angol-nepáli-magyar koprodukcióban készült, rendezője Miklós Ádám.

Kommentek