Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes kalandjai – Az utolsó eset

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes – The

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Doktor Watson ugyancsak meglepődött, amikor egy Áprilisi estén Sherlock Holmes sápadtan és soványan beállított hozzá a rendelőbe. A mesteredetektív fölöttébb furcsán viselkedett, becsukatta az ablak fatábláit és előrevetítette, hogy a hátsó kert falán át fog távozni hamarosan. Ökle két helyen is sebes volt és véres, megviselt arcáról bárki leolvashatta, hogy idegei pattanásig feszültek. Amikor pedig arra kérte régi bizalmasát, utazzon el vele egy hétre külföldre, Watson doktor komolyan megrémült. Ám mivel felesége épp családi látogatáson volt, nem esett nehezére igent mondani barátjának. Mint Holmes rövid és igen izgatott elbeszéléséből megtudta, a rejtélyes ügy hátterében Moriarty professzor, Európa legügyesebb és legelszántabb gonosztevője áll. De nem csak neki, hanem egy hatalmas bűnszövetkezetnek is az útjába ˝tolakodott˝ Holmes barátunk, akinek az élete így komoly veszélyben forog. Moriarty professzor szavaival élve: vagy félreáll, vagy eltapossák. Lehet, hogy ezúttal mégis a Rossz győz...? Lehet, hogy ez lesz az utolsó eset...?

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Tudtad?

A Violetta: A koncert c. filmben látható színpad felépítése 12 óráig, lebontása 8 óráig tart, a turné díszleteit összesen 7 kamionnal szállítják.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Tudtad?

A Gyermekeink című film képviselte Belgiumot 2013-as Oscar díjátadón "A legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A bluegrass eredete és témái összecsengenek a film történetével, melyben az élet, a halál, a születés, a szülői lét és az egymásnak nyújtott vigasz jelenik meg. Az Alabama és Monroe filmzenéje főleg bluegrass stílusban íródott.

Kommentek