Filmek a hangulatodra szabva

A szakasz

16+ karika
Platoon

Mesterszám

9.010 8.1 9.5
275 808 vélemény alapján

Szerintem

A vietnami háború borzalmairól készült filmek új generációjának leghitelesebb alkotásai Oliver Stone trilógiájának darabjai, aki maga is megjárta az ábrázolt poklot. Barnes és Elias őrmester két különböző életfelfogást képviselnek a seregben. Barnes a feltétlen odaadást megkövetelő kőkemény katona, aki örökké az illegalitás határán mozog, míg a lazább Elias előtte hippiként teljesen humanista elveket vallott. Tudatmódosító szerekkel próbálják elviselhetővé tenni az őrült helyzetet, az ártatlanokat is megtizedelő hiábavaló vérontást. Barnes alkoholista, míg Elias füvet szív. Chris Taylor közlegény szemszögéből látjuk az eseményeket, akinek lojalitását mindkét felettese a maga módján próbára teszi.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Abigail Breslin (Jean) az Augusztus Oklahomában szereplőválogatására 39 fokos lázzal ment el.

Tudtad?

Matthew McConaughey 21,5 kilót fogyott a Mielőtt meghaltam főszerepéért, ugyanis AIDS-es beteget kell alakítania. Meglehetősen hiteles lett, csont és bőr maradt belőle.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Kommentek