Filmek a hangulatodra szabva

Macskafogó

6+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Macskabanditák gengszter szindikátusba szervezkedve készülnek a törvényszegő egerek elleni végső leszámolásra. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Vagyis majdnem, mert Intermaus, az egér „Interpol” megtudja, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi, aki csodafegyvert talált ki a macskák ellen. A fegyver segítségével már lehetségesnek tűnik a macskák legyőzése, ezért ügynököt küldenek a megszerzésére. A ravasz macskák vérszomjas patkányokat bérelnek fel az egerek ügynökének megsemmisítésére. Az ádáz háború végül is sok viszontagság után békekötéssel ér véget.

A rajzfilmklasszikus 4K minőségben restaurált képpel és digitálisan felújított hanggal kerül újra a vászonra, a Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum igazgatóság és a Pannonia Entertainment filmforgalmazó együttműködésében 2018. szeptember 13.-tól országszerte több mint negyven moziban vetítik.

kanadai-magyar-német film 1986,
színes rajzfilm
Hossz: 92 perc
Korhatár: 6 év
Premier: 2018. 09. 13., csütörtök Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Stáb

Vetítések (tv)

Szombat
  • Mozi+ - 02.09. 12:55

Tudtad?

A Llewyn Davis világát többek között két Oscar-díjra, három-három Golden Globe-ra és BAFTA-díjra is jelölték, és mások mellett a torontói kritikusok szerint volt a 2013-as év legjobb filmje.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

A Violetta: A koncert turnéja során a szereplők bejárták Nyugat-Európát és összesen 30 alkalommal léptek fel, több mint 170.000 ember előtt.

Tudtad?

Romola Garai, a Mars - Az utolsó napok c. film szereplője szerint "a szkafandert épp olyan érzés viselni, mint a fűzőt. Iszonyú kényelmetlen."

Tudtad?

A Sráckor című film munkacíme eredetileg 12 év volt, a rendező a közben megjelent Oscar-díjat nyert 12 év rabszolgaság miatt változtatta meg a címét.

Kommentek