Filmek a hangulatodra szabva

Macskafogó

6+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Macskabanditák gengszter szindikátusba szervezkedve készülnek a törvényszegő egerek elleni végső leszámolásra. A háború az egerek számára reménytelennek tűnik. Vagyis majdnem, mert Intermaus, az egér „Interpol” megtudja, hogy a Távol-Keleten él egy bizonyos Fushimishi, aki csodafegyvert talált ki a macskák ellen. A fegyver segítségével már lehetségesnek tűnik a macskák legyőzése, ezért ügynököt küldenek a megszerzésére. A ravasz macskák vérszomjas patkányokat bérelnek fel az egerek ügynökének megsemmisítésére. Az ádáz háború végül is sok viszontagság után békekötéssel ér véget.

A rajzfilmklasszikus 4K minőségben restaurált képpel és digitálisan felújított hanggal kerül újra a vászonra, a Magyar Nemzeti Filmalap - Filmarchívum igazgatóság és a Pannonia Entertainment filmforgalmazó együttműködésében 2018. szeptember 13.-tól országszerte több mint negyven moziban vetítik.

kanadai-magyar-német film 1986,
színes rajzfilm
Hossz: 92 perc
Korhatár: 6 év
Premier: 2018. 09. 13., csütörtök Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Stáb

Vetítések

  10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Éjsz.
Uránia Nemzeti Filmszínház 92 p    szink.
13:00
            

Tudtad?

Natalia Oreiro, A német doktor című filmben vállalt szerepéért két hónapig intenzíven tanult németül, ugyanis a párbeszédek több mint fele ezen a nyelven van.

Tudtad?

A Justin Bieber - Belive c. filmet eredetileg 3D-ben akarták elkészíteni, de rájöttek, hogy ettől nem lesz jobb.

Tudtad?

A Borgman Hollandia hivatalos belépője a 2014-es Oscar gálára a legjobb külföldi film kategóriában.

Tudtad?

Lars Von Trier kilencedjére dolgozik együtt Udo Kierrel, a német színésszel A nimfomániás című filmben.

Tudtad?

Eredetileg egy csókjelenet is felvételre került a Kenau című filmben, Monic Hendrickx és Barry Atsma között, de a végleges verzióban kivágták azt.

Kommentek