Filmek a hangulatodra szabva

Salvador

16+ karika
Salvador

Mesterszám

8.010 7.5 8.0
14 575 vélemény alapján

Szerintem

Richard Boyle veterán fotóriporter, aki fényképezőgépével két évtizeden át dokumentálta a vezető lapok számára a világ legfontosabb eseményeit. Veszélyes helyszíneken, életveszélyes helyzetekben készítette legendás fotóit. Mostanra azonban kiégett: alkoholizmusa, kábítószer-függősége és arrogáns stílusa miatt egyre kevesebb megbízást kap. Amikor hírét veszi, hogy El Salvadorban véres polgárháború kezdődött, barátjával, az ugyancsak munkanélküli Doctor Rockkal útnak indul abban a reményben, hogy néhány véres, látványos fényképpel térhet majd haza, ezekre ugyanis mindig akad vevő. Amint átlépik a határt, szemtanúi lesznek, ahogy a kormánycsapatok hidegvérrel kivégeznek egy diákot, azonnal tudják, hogy a helyzet komolyabb, mint azt gondolták. Nem sokkal később rádöbbennek, hogy El Salvador a tragédia szélén áll, és immár senki nem érezheti magát biztonságban az országban. Boyle úgy dönt, hogy ideje visszatérni az Egyesült Államokba, de időközben beleszeret egy lányba, és őt is magával akarja vinni annak ellenére, hogy ezzel a lépéssel mindketten halálos veszélybe kerülnek...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Gyermekeink című filmet tizenegy hét alatt forgatták le.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Ha a Godzilla filmhez a digitális trükköket egyetlen komputeren számították volna ki, akkor azok 445 év alatt készültek volna el: vagyis egy reneszánsz CGI-szakembernek 1570-ben kellett volna megnyomni a “render” gombot.

Kommentek