Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – A ferdeszájú férfi

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Man

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Miközben Doktor Watson egy páciense után kutat London egyik sötét ópiumbarlangjában, legnagyobb megdöbbenésére az egyik felismerhetetlenül eltorzult arcú alakban Sherlock Holmes barátját fedezi fel. Holmes – minekutána elhagyták a bűntanyát – magyarázatot ad a különös helyszínre és még különösebb inkognitójára. Mint elbeszéléséből kiderül, egy szörnyű bűntényben nyomoz, melynek áldozata Neville St.Clair. A férfiú, akit kiegyensúlyozott embernek, jó férjnek és szerető apának tartott a környezete, ismeretlen körülmények között eltünt. Felesége, akit egy távirattal a bűntanya környékére csaltak, látni vélte a férjét az épület ablakában. A nyomozók az egyik szobában meg is találták az eltünt férfi ruháit. Ám az indiai tulajdonos nem tud számot adni semmiről. Aki minden bizonnyal utoljára látta. a förtelmes képű Hugh Boone, ez a sunyi kéregető, aki az ópiumbarlang második emeletén lakik. De mit keresett Neville St. Clair az ópiumbarlangban? Mi történt vele, mialatt ott volt és mi köze van a ferdeszájú koldusnak, Hugh Boone-nak az eltűnéséhez? Kérdések, melyekre csakis Sherlock Holmes tudja a választ....

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Tudtad?

Hogy megelőzzék a kiszivárgó titkokat és spoilereket, az Amerika kapitány - A tél katonája cím helyett "Freezer Burn" álnevet használták a film forgatásánál.

Tudtad?

A Már megint lakótársat keresünk trilógiájának lezárásaként visszatérnek a vígjáték főhősei Xavier – Romain Duris, Martine – Audrey Tatou, Isabelle – Cécile De France és Wendy – Kelly Reilly.

Tudtad?

A Veszélyzóna Paul Walker utolsó filmje.

Kommentek