Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – A ferdeszájú férfi

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Man

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Miközben Doktor Watson egy páciense után kutat London egyik sötét ópiumbarlangjában, legnagyobb megdöbbenésére az egyik felismerhetetlenül eltorzult arcú alakban Sherlock Holmes barátját fedezi fel. Holmes – minekutána elhagyták a bűntanyát – magyarázatot ad a különös helyszínre és még különösebb inkognitójára. Mint elbeszéléséből kiderül, egy szörnyű bűntényben nyomoz, melynek áldozata Neville St.Clair. A férfiú, akit kiegyensúlyozott embernek, jó férjnek és szerető apának tartott a környezete, ismeretlen körülmények között eltünt. Felesége, akit egy távirattal a bűntanya környékére csaltak, látni vélte a férjét az épület ablakában. A nyomozók az egyik szobában meg is találták az eltünt férfi ruháit. Ám az indiai tulajdonos nem tud számot adni semmiről. Aki minden bizonnyal utoljára látta. a förtelmes képű Hugh Boone, ez a sunyi kéregető, aki az ópiumbarlang második emeletén lakik. De mit keresett Neville St. Clair az ópiumbarlangban? Mi történt vele, mialatt ott volt és mi köze van a ferdeszájú koldusnak, Hugh Boone-nak az eltűnéséhez? Kérdések, melyekre csakis Sherlock Holmes tudja a választ....

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Olivier Dahan Edith Piaf életrajzi filmje után ismét egy izgalmas témát és egy újabb felejthetetlen színészlegendát mutat be új alkotásában, a Grace: Monaco csillaga című filmben.

Tudtad?

Nem volt se fodrász, se sminkes az Idegen a tónál forgatásán, ugyanis a stábban nem is voltak ilyen tagok!

Tudtad?

Eredetileg Nicole Kidman kapta volna Mrs. H szerepét A nimfomániás című filmben, de különböző konfliktusok miatt kikerült a produkcióból.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében kemény északi bosszúfilm, a skandináv országoktól megszokott fekete humorral fűszerezve, ahol az áldozatokat az eltűnés sorrendjében ismerhetjük meg...

Tudtad?

Eredetileg egy csókjelenet is felvételre került a Kenau című filmben, Monic Hendrickx és Barry Atsma között, de a végleges verzióban kivágták azt.

Kommentek