Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – A hat Napóleon

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Six

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

El tudják képzelni, hogy valaki I. Napóleon iránti engesztelhetetlen gyűlöletében annak minden fellelhető szobrát összetörje? Lestrade felügyelő ugyanis egy ilyen furcsa esetről számol be egy esti látogatása során Sherlock Holmesnak. A furcsa mánia akár komolytalannak is tűnhet, ám a sajátságos eset egy új fejleménye már a mesterdetektív érdeklődését is felkelti. Lestrade látogatásának másnapján egy táviratban a Pitt Street 131-be rendeli Holmest, ahol a ház tulajdonosa, egy flanel háziköntösbe öltözött, elhanyagolt külsejű öregember, Mr. Horace Harker fogadja őt, fölöttébb izgatottan. Az öregúr nyugtalanságának oka egy gyilkosság, melynek áldozatát hajnali három órakor, vérbefagyva találta bejárati lépcsőjén. Ugyanekkor vette azt is észre, hogy kandallópárkányáról hiányzik egy Napóleon szobor, melyet pár hónapja vett, meglehetősen olcsón. Vajon mi köze a gyilkosságnak a szoborhoz? Vajon ki lehet az áldozat, ez a napbarnított, erős testalkatú férfi? Vajon miért kellett ilyen szörnyű halált halnia? A kérdésekre csak Sherlock Holmes tudja a választ...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával film rendezője, Marc Rothemund olyan, Magyarországon is közismert filmeket rendezett korábban, mint a Hangyák a gatyában tinivígjáték, és az Oscar-díjra jelölt Sophie Scholl – Aki szembeszállt Hitlerrel című történelmi dráma.

Tudtad?

A Galaxis őrzői először a Marvel Super-Heroes Issue 18 képregényfüzetben jelent meg 1969 januárjában.

Tudtad?

A részeg pilóta a Walter Mitty titkos élete c. filmben azzal viccelődik, hogy "Grönlandon kábé 8 ember van összesen". Amikor Walter elmegy oda, valóban 8 különböző embert láthatunk a szigeten.

Tudtad?

Natalia Oreiro, A német doktor című filmben vállalt szerepéért két hónapig intenzíven tanult németül, ugyanis a párbeszédek több mint fele ezen a nyelven van.

Tudtad?

Godzilla taraja a feje búbjától a farka hegyéig 89 hegyes részből áll.

Kommentek