Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – A hat Napóleon

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Six

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

El tudják képzelni, hogy valaki I. Napóleon iránti engesztelhetetlen gyűlöletében annak minden fellelhető szobrát összetörje? Lestrade felügyelő ugyanis egy ilyen furcsa esetről számol be egy esti látogatása során Sherlock Holmesnak. A furcsa mánia akár komolytalannak is tűnhet, ám a sajátságos eset egy új fejleménye már a mesterdetektív érdeklődését is felkelti. Lestrade látogatásának másnapján egy táviratban a Pitt Street 131-be rendeli Holmest, ahol a ház tulajdonosa, egy flanel háziköntösbe öltözött, elhanyagolt külsejű öregember, Mr. Horace Harker fogadja őt, fölöttébb izgatottan. Az öregúr nyugtalanságának oka egy gyilkosság, melynek áldozatát hajnali három órakor, vérbefagyva találta bejárati lépcsőjén. Ugyanekkor vette azt is észre, hogy kandallópárkányáról hiányzik egy Napóleon szobor, melyet pár hónapja vett, meglehetősen olcsón. Vajon mi köze a gyilkosságnak a szoborhoz? Vajon ki lehet az áldozat, ez a napbarnított, erős testalkatú férfi? Vajon miért kellett ilyen szörnyű halált halnia? A kérdésekre csak Sherlock Holmes tudja a választ...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Michael Fassbendert a Frank című filmben tőle rendkívül szokatlan szerepben láthatjuk. A színész szürreális alakításában énektudását is megcsillogtatja.

Tudtad?

Kellan Lutz, amikor megkapta a Herkules legendája főszerepét, testalkatilag minél nagyobb akart lenni, de a rendező azt mondta neki: "Inkább a kockás hasadat emeljük ki még jobban!"

Tudtad?

A Transformers: A kihalás kora a harmadik rész gigantikus chicago-i csatája után 4 évvel játszódik.

Tudtad?

Az MPC CGI-szakemberei 6 hónapon át dolgoztak Godzilla pikkelyeinek teljes és részletes kialakításán.

Tudtad?

A Walter Mitty titkos élete c. filmben a főszerepre alkalmasnak vélték Jim Carrey-t, Owen Wilsont, Mike Myers-t és Sacha Baron Cohen-t is, de végül Ben Stiller kapta meg azt.

Kommentek