Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – A Musgrave rítus

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Musg

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Reginald Musgrave – Anglia egyik legősibb családjának sarja – Sussex grófságban, a hurlstone-i kastélyban él. Az öreg, hatalmas kastély a környék legrégebbi idők óta lakott épülete. Nagy személyzet kell a fenntartásához. Szobalányok, lakájok, inasok, szakácsok, kertészek, no és persze egy főkomornyik, Brunton, aki a birtoknak és urának gondját viseli. Brunton a legrégebbi „bútordarab˝. Egyszerűen nélkülözhetetlen. Hajdan tanító volt, több nyelven beszél, hangszereken játszik, csoda, hogy ennyi képesség birtokában ilyen sokáig ebben az állásban maradt. Egyetlen hibája van csupán: nagy szoknyavadász, ami felesége halála óta számtalan kellemetlen helyzetbe sodorta. De bármi történt, Brunton, a hurlstoni komornyik mégsem akart soha más munka után nézni. Reginald Musgrave annak idején Sherlock Holmes társa volt az egyetemi kollégiumban, így Holmes nagy érdeklődéssel és meleg barátsággal fogadja, amikor egy nap felkeresi őt. A régi idők felidézésén túl a látogatásnak más célja is van: az utóbbi időben különös, sőt kísérteties dolgok történnek a hurlstone-i, ősi kastélyban...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Godzilla még sosem volt ilyen nagy, mint a 2014-es feldolgozásban: ezúttal 108.2 méter magas.

Tudtad?

A Dolma Lányai olyan nők életét mutatja be, akik a régi hagyományok és a mai modern világ kereszteződésében élnek.

Tudtad?

Godzilla a popkultúra részévé vált, története töméntelen folytatást és feldolgozást élt meg, és a képregényektől a videojátékokig számos műfajban kelt új életre. Az egyik filmes feldolgozás a 2014-es Godzilla.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Tudtad?

David Michôd rendező Eric karakterét kifejezetten Guy Pearce színészre írta az Országúti bosszú című filmben.

Kommentek