Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Az üres ház

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Empt

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Sherlock Holmes utolsó kalandja - legalább is Doktor Watson így hitte - egyben a végső is volt. Holmes úgy érezte, ha megbirkózik Moriarty professzorral, végre megszabadítja az emberiséget a megtestesült Bűntől - ám a sors másképp rendelkezett. A szakértők megállapították, hogy a két férfi összecsapása tragikusan végződött: egymást átölelve zuhantak a szakadék mélyébe. A holttesteket nem lehetett kiemelni. Watson doktor immár három éve hiányolja csodálatos barátja társaságát. Ám egy borongós estén váratlan látogató kopogtat az ajtaján. Egy púpos, öreg könyvmoly különös, krákogó hangon ajánlja könyvesboltjának ritkaságait. Watson doktornak elég csak egy percre elfordulnia, hogy Sherlock Holmes - mert ugye már Önök is sejtik, ki rejtőzik az álruhában - felfedje valós küllemét. Vajon hogyan sikerült kimásznia a szörnyű szakadékból? Hol bújkált az elmúlt három esztendő alatt? S mi az a kemény, sőt veszedelmes feladat, amely miatt ismét felbukkant? Köze van-e ennek az ifjú arisztokrata, Ronald Adair titokzatos és rettenetes halálához? S vajon miért kell felkeresniük aznap este fél tízkor egy üres, lakatlan házat...?

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Rossz szomszédság utolsó jelenete, amiben Mac és Teddy szerepel, nagy része improvizált volt, például Zac Efron nem tudta, hogy Seth Rogen le fogja venni a pólóját.

Tudtad?

Ágh István Huszárik Zoltán filmjeinek titkáról: "Stílusa egységes, mert mindig a halálba futó életről szól. Cselekménytelen, mert a lélek történetét kutatja, akár a költészet, képzőművészet és a zene. A motívumok eltűnnek és felbukkannak egyre tragikusabban; megunhatatlanok, mint a tenger, zöld rét és élet."

Tudtad?

Don Diego szerepét Árpa Attila (magyar színész, producer, gyártásvezető, a VV ötletgazdája) alakítja a holland Keanu című kosztümös, történelmi filmben, ami sokszínű munkásságát tekintve is igen meglepő tőle.

Tudtad?

Dyga Zsombor, a díjnyertes Köntörfalak rendezője azért döntött az angol filmcím mellett, mert a „couch surf” egyike azoknak a frappáns angol kifejezéseknek, amelyek izgalmasak és pontosak.

Tudtad?

A Halálos mélység rendezője, Erik Skjoldbjærg a kilencvenes évek végén Álmatlanság címmel remek thrillert készített, amelyből azonos címen Christopher Nolan rendezett hollywoodi újrafeldolgozást Al Pacino főszereplésével.

Kommentek