Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Az üres ház

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Empt

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Sherlock Holmes utolsó kalandja - legalább is Doktor Watson így hitte - egyben a végső is volt. Holmes úgy érezte, ha megbirkózik Moriarty professzorral, végre megszabadítja az emberiséget a megtestesült Bűntől - ám a sors másképp rendelkezett. A szakértők megállapították, hogy a két férfi összecsapása tragikusan végződött: egymást átölelve zuhantak a szakadék mélyébe. A holttesteket nem lehetett kiemelni. Watson doktor immár három éve hiányolja csodálatos barátja társaságát. Ám egy borongós estén váratlan látogató kopogtat az ajtaján. Egy púpos, öreg könyvmoly különös, krákogó hangon ajánlja könyvesboltjának ritkaságait. Watson doktornak elég csak egy percre elfordulnia, hogy Sherlock Holmes - mert ugye már Önök is sejtik, ki rejtőzik az álruhában - felfedje valós küllemét. Vajon hogyan sikerült kimásznia a szörnyű szakadékból? Hol bújkált az elmúlt három esztendő alatt? S mi az a kemény, sőt veszedelmes feladat, amely miatt ismét felbukkant? Köze van-e ennek az ifjú arisztokrata, Ronald Adair titokzatos és rettenetes halálához? S vajon miért kell felkeresniük aznap este fél tízkor egy üres, lakatlan házat...?

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Szexvideó című filmben vállalt először valóban meztelen jeleneteket Cameron Diaz.

Tudtad?

Egy Airbus A330-300 típusú repülőgéppel forgatták a Non-stop című filmet.

Tudtad?

Az Auracímű filmet létrehozó dunaújvárosi független filmes csapat tagjai ezzel az alkotással ünneplik megalakulásuk 20. évfordulóját. Filmográfiájukban olyan filmek szerepelnek, mint a Sherlock Holmes nevében (2012) vagy az Illúziók (2009).

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében kemény északi bosszúfilm, a skandináv országoktól megszokott fekete humorral fűszerezve, ahol az áldozatokat az eltűnés sorrendjében ismerhetjük meg...

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Kommentek