Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Gyilkosság az Abbey Grange-ban

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Abbe

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1897 telének egyik fagyos reggelén Sherlock Holmes-nak táviratot hoz a postás. A küldemény Stanley Hopkins felügyelőtől, a mesterdetektív ifjú tisztelőjétől származik. A rejtélyes tartalmú üzenet egy igen különleges eset megfejtéséhez kéri a detektív azonnali segítségét. Kent egyik leggazdagabb birtokosa, Sir Eustace Brackenstall rettenetes véget ért: saját piszkavasával zúzták be a fejét. Öngyilkosság kizárva. Sir Eustace és hitvese, Lady Brackenstall házassága nem volt boldog. A férfi ugyanis megrögzötten ivott. A tragédia estéjén sem volt egészen megbízható állapotban. Az úrnő elbeszéléséből egy banális rablógyilkosság képe rajzolódik ki: a tettes három közönséges tolvaj, akiket már csak le kell tartóztatni. Vagy talán mégsem ilyen egyszerű a képlet? A megoldás most is Sherlock Holmes-ra vár...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Pofázunk és végünk egyik jelenetében, amikor Ice Cube Santiagonak, Miggsnek és Codynak beszél Benről, azt mondja: "Ez egy jó nap volt", ezzel utal egyik ismert számára, az It Was A Good Day-re.

Tudtad?

Eredetileg Mila Kunis játszotta volna Jackie Kennedy-t, Liam Neeson pedig Lyndon B. Johnson amerikai elnök szerepét kapta volna A komornyik című filmben.

Tudtad?

Habár A Kenau története szerint a holland Haarlemben játszódik, a forgatás Magyarországon volt a kedvezőbb adókörülmények miatt.

Tudtad?

Eredetileg Jennifer Garner játszotta volna az ellenállhatatlan Elisabeth szerepét a Működik a kémia c. filmben, de terhessége miatt végül Olivia Wilde kapta a főszerepet.

Tudtad?

Gerard Butler jeleneteit kivágták 300 - A birodalom hajnala című filmből, mert később úgy döntött, hogy nem akar újra Leonidas lenni.

Kommentek