Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Gyilkosság az Abbey Grange-ban

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Abbe

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1897 telének egyik fagyos reggelén Sherlock Holmes-nak táviratot hoz a postás. A küldemény Stanley Hopkins felügyelőtől, a mesterdetektív ifjú tisztelőjétől származik. A rejtélyes tartalmú üzenet egy igen különleges eset megfejtéséhez kéri a detektív azonnali segítségét. Kent egyik leggazdagabb birtokosa, Sir Eustace Brackenstall rettenetes véget ért: saját piszkavasával zúzták be a fejét. Öngyilkosság kizárva. Sir Eustace és hitvese, Lady Brackenstall házassága nem volt boldog. A férfi ugyanis megrögzötten ivott. A tragédia estéjén sem volt egészen megbízható állapotban. Az úrnő elbeszéléséből egy banális rablógyilkosság képe rajzolódik ki: a tettes három közönséges tolvaj, akiket már csak le kell tartóztatni. Vagy talán mégsem ilyen egyszerű a képlet? A megoldás most is Sherlock Holmes-ra vár...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Hogy megelőzzék a kiszivárgó titkokat és spoilereket, az Amerika kapitány - A tél katonája cím helyett "Freezer Burn" álnevet használták a film forgatásánál.

Tudtad?

Az Igazság Ligáját eredetileg Ben Affleck rendezte volna, de miután ő visszalépett, Zack Snyder kapta meg a lehetőséget, ám a rendező személyes tragédiája miatt Joss Whedon fejezte be végül a filmet.

Tudtad?

A bluegrass eredete és témái összecsengenek a film történetével, melyben az élet, a halál, a születés, a szülői lét és az egymásnak nyújtott vigasz jelenik meg. Az Alabama és Monroe filmzenéje főleg bluegrass stílusban íródott.

Tudtad?

Bár Llewyn Davis fikciós karakter, történetét nagyban ihlette Dave Van Ronk folkzenész élete.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Kommentek