Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Szökés az internátusból

 karika
The Adventures of Sherlock Holmes – The

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy hírneves és előkelő internátus alapítója és igazgatója dr. Thorneycroft Huxtable professzor ugyancsak drámai módon toppan be a Baker Street 221/B alatti rezidenciába. Alighogy becsukódik mögötte az ajtó, a termetét és küllemét tekintve is fenséges alak teljes hosszában elterül a kandalló előtti medvebőrön. Mint kiderült nem csupán a testi, lelki kimerültség és a hosszú út okozta éhség és fáradtság terítette le emberünket, hanem a hír, hogy internátusának legféltettebb tanulója, Holdernesse hercegének egyetlen fia, a tízesztendős Lord Saltire három napja – egy Májusi reggelre virradóra – nyomtalanul eltűnt. A jelek szerint nem egyedül szökött meg, mivel a névsorolvasásnál Heidegger, a némettanár is hiányzott. Lord Saltire és Heidegger az igazgató szerint soha egyetlen szót sem váltottak egymással. Vajon mi köze lett a két embernek egymáshoz? Önszántából ment el az ifjú lord, vagy elrabolták? Vajon mit tartalmazott a levél, amelyet épp eltűnésének napján kapott hercegi édesapjától? Sherlock Holmes és Doktor Watson haladéktalanul a helyszínre utazik...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Jason Segel és Cameron Diaz a Szexvideó előtt a Rossz tanár című filmben is szerelmespárt alakítottak.

Tudtad?

Abigail Breslin (Jean) az Augusztus Oklahomában szereplőválogatására 39 fokos lázzal ment el.

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

A Galaxis őrzői című Marvel képregényadaptációban Groot eredeti hangját Vin Diesel, Rocket hangját pedig Bradley Cooper adta a produkcióhoz.

Tudtad?

Lucía Puenzo, A német doktor című film rendezője azután döntötte el, hogy Natalia Oreiro kapja Eva szerepét, miután látta A kis ellenállóban nyújtott alakítását.

Kommentek