Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Az ördög patája

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Devi

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1897 tavaszán Sherlock Holmes vasszervezete meginogni látszik, ezért – orvosai tanácsára – kis időre elhagyja Londont és barátjával Doktor Watsonnal a kies Cornwall-félszigetre helyezi át szálláshelyét. Levegőváltozás, hosszú séták és minél kevesebb izgalom – ez lenne egészsége záloga. Ám egy reggel a fölöttébb zaklatott helybéli vikárius állít be hozzá, egy másik úr, bizonyos Mortimer Tregennis társaságában. Mr.Tregennis az előző estét testvérei házában, a láp melletti kőkereszt szomszédságában álló Tredannick Warthaban töltötte. Röviddel tíz óra után hagyta el a házat. Két fivére, Owen és George, valamint Brenda nénje a kártyaasztalnál ültek és jó hangulatban múlatták az időt. Amikor aztán reggel – korai kelő lévén – Mr. Tregennis sétára indult, a helyi orvossal találkozott, akit a kétségbeesett házvezetőnő riasztott Tredannick Warthába. Mr. Tregennis vele tartott és a házba érve rettenetes látvány fogadta. A kártyasztal körül ott ültek testvérei, a kártyák kiterítve az asztalon – minden épp úgy, mint amikor előző este elhagyta őket. Csak a gyertyák voltak már csonkig égve, a székében hátradőlő Brenda már halott, s a két fivére tébolyultan hadonászva, üvöltött és énekelt... Mindhárom ember arcán, a halott nőén és a megzavarodott férfiakén egyaránt a rettenet és iszonyat kifejezése ült. Vajon miféle látvány borzasztotta el őket ilyen halálosan? A pokoli titokról csakis Sherlock Holmes tudja fellebenteni a fátylat...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Chris Pratt 26 kiló súlyfelesleget szedett fel azért, hogy eljátssza David duci barátját, Brettet az Elpuskázva című filmben.

Tudtad?

1940-ben a Disney rajzilmet készített a Pinokkió történetéből. A kis fabábu azóta is kedvelt alapanyaga a filmművészetnek.

Tudtad?

Jared Leto 13 és fél kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amiért meg is kapta a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Tudtad?

Chris Evans és Scarlett Johansson együtt írtak néhány közös párbeszédet az Amerika kapitány - A tél katonája című filmben.

Tudtad?

Kellan Lutz, amikor megkapta a Herkules legendája főszerepét, testalkatilag minél nagyobb akart lenni, de a rendező azt mondta neki: "Inkább a kockás hasadat emeljük ki még jobban!"

Kommentek