Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Az ördög patája

 karika
The Return of Sherlock Holmes – The Devi

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

1897 tavaszán Sherlock Holmes vasszervezete meginogni látszik, ezért – orvosai tanácsára – kis időre elhagyja Londont és barátjával Doktor Watsonnal a kies Cornwall-félszigetre helyezi át szálláshelyét. Levegőváltozás, hosszú séták és minél kevesebb izgalom – ez lenne egészsége záloga. Ám egy reggel a fölöttébb zaklatott helybéli vikárius állít be hozzá, egy másik úr, bizonyos Mortimer Tregennis társaságában. Mr.Tregennis az előző estét testvérei házában, a láp melletti kőkereszt szomszédságában álló Tredannick Warthaban töltötte. Röviddel tíz óra után hagyta el a házat. Két fivére, Owen és George, valamint Brenda nénje a kártyaasztalnál ültek és jó hangulatban múlatták az időt. Amikor aztán reggel – korai kelő lévén – Mr. Tregennis sétára indult, a helyi orvossal találkozott, akit a kétségbeesett házvezetőnő riasztott Tredannick Warthába. Mr. Tregennis vele tartott és a házba érve rettenetes látvány fogadta. A kártyasztal körül ott ültek testvérei, a kártyák kiterítve az asztalon – minden épp úgy, mint amikor előző este elhagyta őket. Csak a gyertyák voltak már csonkig égve, a székében hátradőlő Brenda már halott, s a két fivére tébolyultan hadonászva, üvöltött és énekelt... Mindhárom ember arcán, a halott nőén és a megzavarodott férfiakén egyaránt a rettenet és iszonyat kifejezése ült. Vajon miféle látvány borzasztotta el őket ilyen halálosan? A pokoli titokról csakis Sherlock Holmes tudja fellebenteni a fátylat...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Kavarás című filmben megjelenik Adam és Drew Az 50 első randi cimű filmjéből már ismert Tízmásodperces Tom, és elismétli jellegzetes bemutatkozását: Heló, Tom vagyok!

Tudtad?

Saajan Fernandes (az Ezerízű szerelem főszereplője): "Amikor a feleségem meghalt, vízszintes koporsóba temették... Másnap megpróbáltam venni magamnak egy hasonlót, de csak függőlegeset tudtak ajánlani. Egész életemben álltam a buszokon, vonatokon, nehogy már halálom után is állnom kelljen!"

Tudtad?

A hasonmás című film Dosztojevszkij regényén alapszik. Natalie Paige karakterének, Melanie-nak az első szava a forgatókönyvben: "Idióta!", ami Dosztojevszkij egy másik regényének címe.

Tudtad?

A Végtelen szerelem az 1981-es azonos nevű film remake-je.

Tudtad?

Ha a Godzilla filmhez a digitális trükköket egyetlen komputeren számították volna ki, akkor azok 445 év alatt készültek volna el: vagyis egy reneszánsz CGI-szakembernek 1570-ben kellett volna megnyomni a “render” gombot.

Kommentek