Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – Ezüstcsillag

 karika
The Return of Sherlock Holmes – Silver B

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Ezüstcsillag, az ötéves arabs ló minden elképzelhető díjat megnyert már szerencsés tulajdonosa, Ross ezredes számára. A versenyre járók kedvence, még sohasem csalódtak benne, mindig óriási pénzeket tettek rá. Most is ő a Wessex-i Kupa esélyese. Az ezredes istállójában, King´s Pylandban őrzik nagy gonddal, hiszen nyilvánvaló, hogy sokak érdeke azt kívánja. Ezüstcsillag ne induljon a jövő heti versenyen. John Straker, az ezredes hajdani zsokéja és idomárja három lovászfiúval egyetemben éjjelét és nappalát az istállóban tölti. Ám egy reggel az ezredes házanépe mégis arra ébred, hogy Ezüstcsillagnak nyoma veszett. Nem sokkal később megtalálják a szerencsétlensorsú John Straker holttestét. A nyomokból ítélve a gyilkosság idején a ló még ott volt Straker mellett. Ki lehet a gyilkos? Hova lett Ezüstcsillag? Ki keverhetettt ópiumot a lovászfiúk vacsorájába? És vajon miért ment le a lovakhoz Straker éjszaka közepén? Mi nyugtalaníthatta ennnyire? Sherlock Holmes és Doktor Watson Dartmoorba, pontosabban King´s Pylandba tart...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Filmalap a Viharsarok forgatókönyvének fejlesztését 2,6 millió, a film gyártását pedig 60 millió forinttal támogatta.

Tudtad?

Eredetileg egy csókjelenet is felvételre került a Kenau című filmben, Monic Hendrickx és Barry Atsma között, de a végleges verzióban kivágták azt.

Tudtad?

Zac Efron a Dave Francoval folytatott verekedős jelenetnél eltörte a csuklóját a Rossz szomszédság című filmben. A producerek bepánikoltak, és fontolgatni kezdték, miként lehetne a törött csuklót beleilleszteni a sztoriba, de Zac egy instant műtéttel megoldotta a problémát, így másnap már mehetett is tovább a forgatás.

Tudtad?

Godzilla még sosem volt ilyen nagy, mint a 2014-es feldolgozásban: ezúttal 108.2 méter magas.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és 2014 a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve került a magyar mozikba.

Kommentek