Filmek a hangulatodra szabva

Sherlock Holmes visszatér – San Pedro tigrise

 karika
The Return of Sherlock Holmes – Wisteria

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Egy Márciusi reggelen bozontos hajú, rendezetlen öltözetű, ám amúgy igen tekintélyes
külsejű férfiú állít be Sherlock Holmes Baker Street-beli rezidenciájára, a kétségbeesett
Mr. Scott Eccless. Egy kis szíverősítő segítségével szóra tudják bírni a holtsápadt
férfit, aki a következő történetet beszéli el: agglegény lévén mindig is szerette a társaságot. Barátainál találkozott egy előkelő, ifjú és kellemes modorú spanyol
fiatalemberrel, Mr. Aloysius Garciával. Összebarátkoztak, s amikor az meghívta néhány napra a házába, igent mondott rá. A látogatás azonban nem a várakozásai szerint alakult. A különös, elhagyatott házban, csak a ház gazdája és annak furcsa szolgája fogadta. Ízetlen vacsorájukat magányosan költötték el. A házigazda végig nyugtalannak látszott. A vacsora végén a szolga egy papírt nyújtott át gazdájának. Elolvasva az üzenetet, Garcia Aloysius hallgatásba süppedt. Tizenegykor nyugovóra tértek. Mikor Mr. Eccless másnap felébredt a házat üresen találta. Elsőre azt hitte, egy goromba tréfa áldozata, ám hamarosan kiderült, hogy az éjszaka folyamán Garcia Aloysius gyilkosság áldozata lett és az elsőszámú gyanúsított Scott Eccless...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Prince Avalanche - Texas hercege forgatása mindössze 16 napot vett igénybe.

Tudtad?

Eredetileg Jennifer Garner játszotta volna az ellenállhatatlan Elisabeth szerepét a Működik a kémia c. filmben, de terhessége miatt végül Olivia Wilde kapta a főszerepet.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Kommentek