Filmek a hangulatodra szabva

Vörös vurstli

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A századfordulós Budapest "békebeli életének" sokszor megénekelt jellegzetes helyszíne volt a Liget /a "Lizsé"/ és benne a mutatványosok különös sátorvárosa, a Vurstli. A történet itt kezdődik 1919-ben, a rövid idejű magyar proletárdiktatúra idején. Az orosz hadifogságból kommunistaként hazatérő egykori ligeti alkalmazott és a marxista ideológiát terjesztő filozófus halaszthatatlannak tartja a Vurstli államosítását. Ebben Blau orfeumtulajdonos lánya, a filozófus szerelme, Ilona segédkezik a leglelkesebben. A világ Blau családjában és a Vurstliban egyaránt megváltozik, míg egy tűzvész el nem pusztít mindent. A Vurstli eltűnik és szétfoszlik az a békés élet-ideál, amelyben az emberek még nem ideológiák hordozói voltak, hanem csak önmaguk.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Jason Segel és Cameron Diaz a Szexvideó előtt a Rossz tanár című filmben is szerelmespárt alakítottak.

Tudtad?

Az Amerika Kapitány - A tél katonája filmben a rendezők igyekeztek minél kevesebb effektet használni és minimalizálni a CGI technikát is.

Tudtad?

Robert M. Sherman bicegését nem kellett eljátszania a Banks úr megmentése c. filmben, ugyanis térden lőtték a II. Világháborúban, amikor egységével a hírhedt Dachau-i koncentrációs tábort segítettek felszabadítani.

Tudtad?

Bill Murray karakterneve A Grand Budapest Hotel című filmben szándékosan lett M. Ivan, ami magyar Mi van? kérdésre hajaz.

Tudtad?

A Viharsarok rendezője, Császi Ádám a film forgatókönyvét Szabó Ivánnal közösen jegyzi.

Kommentek