Filmek a hangulatodra szabva

Vörös vurstli

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A századfordulós Budapest "békebeli életének" sokszor megénekelt jellegzetes helyszíne volt a Liget /a "Lizsé"/ és benne a mutatványosok különös sátorvárosa, a Vurstli. A történet itt kezdődik 1919-ben, a rövid idejű magyar proletárdiktatúra idején. Az orosz hadifogságból kommunistaként hazatérő egykori ligeti alkalmazott és a marxista ideológiát terjesztő filozófus halaszthatatlannak tartja a Vurstli államosítását. Ebben Blau orfeumtulajdonos lánya, a filozófus szerelme, Ilona segédkezik a leglelkesebben. A világ Blau családjában és a Vurstliban egyaránt megváltozik, míg egy tűzvész el nem pusztít mindent. A Vurstli eltűnik és szétfoszlik az a békés élet-ideál, amelyben az emberek még nem ideológiák hordozói voltak, hanem csak önmaguk.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

Az MPC CGI-szakemberei 6 hónapon át dolgoztak Godzilla pikkelyeinek teljes és részletes kialakításán.

Tudtad?

A Szexvideó című filmben vállalt először valóban meztelen jeleneteket Cameron Diaz.

Tudtad?

A beavatott készítői a "Catbird" álcímet használták a köztereken, nyilvános helyszíneken forgatott jeleneteknél.

Tudtad?

A Csingiling és a kalóztündér már 2013-ban elkészült, de a Disney döntése alapján a szintén akkor készült Repcsik került hamarabb a mozik műsorára.

Kommentek