Filmek a hangulatodra szabva

Vörös vurstli

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A századfordulós Budapest "békebeli életének" sokszor megénekelt jellegzetes helyszíne volt a Liget /a "Lizsé"/ és benne a mutatványosok különös sátorvárosa, a Vurstli. A történet itt kezdődik 1919-ben, a rövid idejű magyar proletárdiktatúra idején. Az orosz hadifogságból kommunistaként hazatérő egykori ligeti alkalmazott és a marxista ideológiát terjesztő filozófus halaszthatatlannak tartja a Vurstli államosítását. Ebben Blau orfeumtulajdonos lánya, a filozófus szerelme, Ilona segédkezik a leglelkesebben. A világ Blau családjában és a Vurstliban egyaránt megváltozik, míg egy tűzvész el nem pusztít mindent. A Vurstli eltűnik és szétfoszlik az a békés élet-ideál, amelyben az emberek még nem ideológiák hordozói voltak, hanem csak önmaguk.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Tudtad?

A csodálatos Pókember 2. főszereplője, Andrew Garfield úgy döntött, nem szeretne többet Pókember lenni, így a harmadik részben még igen, a negyedikben már nem ő szerepel.

Tudtad?

A Noé vetítését betiltották Bahrain, Qatar, és az Egyesült Arab Emirátusok területén, ugyanis a helyi kormány szerint ez szembe ütközik az iszlám tanításokkal. Hasonló történt Egyiptomban, ott azt mondták, hogy a film "provokálná a hívők érzéseit".

Tudtad?

A színészek A Wall Street farkasában igazából porrá zúzott B-vitamint szívtak fel az orrukba, ami úgy nézett ki, mint a kokain. Habár ez nem volt kellemes, a vitamin energiát adott nekik a színészi játékhoz.

Tudtad?

Eredetileg Jennifer Garner játszotta volna az ellenállhatatlan Elisabeth szerepét a Működik a kémia c. filmben, de terhessége miatt végül Olivia Wilde kapta a főszerepet.

Kommentek