Filmek a hangulatodra szabva

Vörös vurstli

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A századfordulós Budapest "békebeli életének" sokszor megénekelt jellegzetes helyszíne volt a Liget /a "Lizsé"/ és benne a mutatványosok különös sátorvárosa, a Vurstli. A történet itt kezdődik 1919-ben, a rövid idejű magyar proletárdiktatúra idején. Az orosz hadifogságból kommunistaként hazatérő egykori ligeti alkalmazott és a marxista ideológiát terjesztő filozófus halaszthatatlannak tartja a Vurstli államosítását. Ebben Blau orfeumtulajdonos lánya, a filozófus szerelme, Ilona segédkezik a leglelkesebben. A világ Blau családjában és a Vurstliban egyaránt megváltozik, míg egy tűzvész el nem pusztít mindent. A Vurstli eltűnik és szétfoszlik az a békés élet-ideál, amelyben az emberek még nem ideológiák hordozói voltak, hanem csak önmaguk.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Taylor Schilling kiütötte Abbie Cornish-t és Katie Cassidy-t a Szerencsecsillag női főszerepéből.

Tudtad?

Habár A Kenau története szerint a holland Haarlemben játszódik, a forgatás Magyarországon volt a kedvezőbb adókörülmények miatt.

Tudtad?

Cédric Klapisch, a Már megint lakótársat keresünk rendezője a 2002-ben készült Lakótársat keresünk, majd az annak folytatásaként 2005-ben született Még mindig lakótársat keresünk filmeket követően ismét csábító reklámot készített a modern nagyvárosi életről.

Tudtad?

Dwayne Johnson kapta volna Cade Yeager karakterét a Transformers: A kihalás kora című filmben, de ő inkább a Herkules főszerepét választotta.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Kommentek