Filmek a hangulatodra szabva

Vörös vurstli

12+ karika
 

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

A századfordulós Budapest "békebeli életének" sokszor megénekelt jellegzetes helyszíne volt a Liget /a "Lizsé"/ és benne a mutatványosok különös sátorvárosa, a Vurstli. A történet itt kezdődik 1919-ben, a rövid idejű magyar proletárdiktatúra idején. Az orosz hadifogságból kommunistaként hazatérő egykori ligeti alkalmazott és a marxista ideológiát terjesztő filozófus halaszthatatlannak tartja a Vurstli államosítását. Ebben Blau orfeumtulajdonos lánya, a filozófus szerelme, Ilona segédkezik a leglelkesebben. A világ Blau családjában és a Vurstliban egyaránt megváltozik, míg egy tűzvész el nem pusztít mindent. A Vurstli eltűnik és szétfoszlik az a békés élet-ideál, amelyben az emberek még nem ideológiák hordozói voltak, hanem csak önmaguk.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Habár A Kenau története szerint a holland Haarlemben játszódik, a forgatás Magyarországon volt a kedvezőbb adókörülmények miatt.

Tudtad?

Ralph Fiennes és Felicity Jones apát és lányát alakította a Kisvárosi Rock 'n' Roll című filmben. A titokzatos szeretőben viszont egy párt alkotnak, amin Jones-nak eleinte furcsa volt, Fiennes viszont lazán legyintett: "Ugyan már! Ez csak egy szerep!"

Tudtad?

A Dolma Lányai angol-nepáli-magyar koprodukcióban készült, rendezője Miklós Ádám.

Tudtad?

A Szörny mentőakcióban ahol Scorch ráírja a nevét a padlóra, rajta kívül rengeteg kitalált karakter autogramja volt látható, pl. : ALF (1986), Bender, E.T., EVA, Godzilla (1954), Goku, Kal-El, Mulder, Tinkey Winkey, Venom, Wall-E és Zaphod Beeblebrox.

Tudtad?

A Pulykaland egyik jelenetében egy falusi lakos dinamittal dobja meg a pulykákat. A dinamitot azonban csak 1867-ben találták fel, azaz 250 évvel később.

Kommentek