Filmek a hangulatodra szabva

Bűnök és vétkek

 karika
Crimes and Misdemeanors

Mesterszám

8.010 8.0 -
41 037 vélemény alapján

Szerintem

Két lazán összeszőtt történet, melyekben az a közös, hogy mindkettő – hol mulatságos, hol gondolatébresztő eszközökkel – az erkölcsöt vizsgálja. A tanulság? Könnyen kitalálható: bizony jó és rossz nem mindig nyeri el méltó jutalmát vagy büntetését. Az első történet hőse egy jónevű orvos, Judah Rosenthal, aki nagy bajban van, mivel a szeretője, Dolores azzal fenyegeti, hogy kitálal róla mindent a feleségének, és a karrierjét is tönkreteszi. Judah először a rabbihoz fordul tanácsért, aki őszinte megbánást javasol. Ez azonban nem tetszik a férfinek és a fivére tanácsát fogadja meg, aki sokkal radikálisabb megoldást kínál... A második történet hőse, a szakmájában és házasságában ellehetetlenült dokumentarista, Stern elvállalja egy portré forgatását az utált és irigyelt televíziós ˝személyiségről˝, Lesterről, aki mellesleg a sógora. A narcisztikus Lester pokollá teszi a forgatást, ám Stern figyelmét egyre jobban leköti Halley, a szép producernő, ami váratlan bonyodalmakhoz vezet....
A remek színészgárda mellett másik nagy erénye a filmnek a díszlet: a festői New York hajdani képe....

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Az ártatlanság virágaival kapott hivatalos belépőt Georgia az Oscar gálára "Legjobb külföldi film" kategóriában.

Tudtad?

A Végtelen szerelem az 1981-es azonos nevű film remake-je.

Tudtad?

Walt Disney titkolta a nyilvánosság előtt, hogy dohányzik, attól félve, hogy ez árthat a gyerekbarát imázsának. Tom Hanks azt akarta, hogy karaktere hiteles legyen, így mindenképp akart egy jelenetet a cigarettázó Disney-vel. Végül megállapodott a céggel: a Banks úr megmentése egyik jelenetében elnyom egy cigit.

Tudtad?

Bár a Lucy ázsiai jeleneteit Taiwanon forgatták, Mr. Jang és csatlósai koreai nyelven beszélnek.

Tudtad?

A Grace: Monaco csillaga Hollywood egyik legcsodálatosabb, legismertebb színésznőjének egyik sorsdöntő periódusát tárja elénk, amikor is Grace Kelly végleg maga mögött hagyta Hollywoodot.

Kommentek