Filmek a hangulatodra szabva

New York-i történetek

12+ karika
New York Stories

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Az 1980-as évek három sikeres amerikai rendezője szövetkezett ennek az epizódfilmekből álló, remek szórakozást nyújtó műnek az elkészítésére. Az első epizód (Élettapasztalatok)Martin Scorsese munkája. Scorsese szatírája mindvégig a realitás határai közt mutatja be egy neves művész és múzsája idegbajos veszekedésbe és szakításba torkolló történetét. A film végén a festő új múzsát talál. Francis Ford Coppola a második epizód (Az élet Zoé nélkül) rendezője. Coppola a mesét választotta, gyermekhőse szemszögéből vetett bíráló pillantást a felnőttek önző világára. A gazdag gyerek szülei nem szeretik egymást –és őt se igazán. A kislány megismerkedik egy arab herceggyerekkel, s némi kalandok után szüleit is sikerül kibékítenie egymással. Woody Allen a harmadik rendező. Az Oidipusz, mi fáj? című epizódjában a fantáziát vegyítette roppant mulatságosan a hétköznapi lelki küszködéssel. A főszereplő anyja – miután egy bűvész eltüntette – New York egéből szól le, s bele neurotikus fia életébe, az utcai járókelők szurkolása közepette. Erre a bizarr ötletre épül a magány és az önállóság témájának filmi megjelenítésee.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Behálózva filmbaki: Claudia nadrágja hirtelen kék farmerről fekete leggings-re változik, amikor találkozik Martinnal a kikötőben.

Tudtad?

Orlando Bloom a való életben két évvel idősebb, mint filmbeli apja, Lee Pace, aki Thranduil királyt játssza A hobbit: Smaug pusztasága című moziban.

Tudtad?

Az apáca az 1966-os azonos nevű filmet vette alapul történetéhez.

Tudtad?

A hangtechnikusok 3.5 méter magas, 5.5 méter széles 100 000 wattos hangrendszert vittek a forgatás helyszínére, hogy eredeti, épített környezetben rögzíthessék Godzilla legendás, mindent elsöprő üvöltését.

Tudtad?

A Rossz szomszédság utolsó jelenete, amiben Mac és Teddy szerepel, nagy része improvizált volt, például Zac Efron nem tudta, hogy Seth Rogen le fogja venni a pólóját.

Kommentek