Filmek a hangulatodra szabva

Air America

12+ karika
Air America

Mesterszám

4.610 5.7 -
21 063 vélemény alapján

Szerintem

Gene Ryack és Billy Covington a CIA titkos légitársaságának dolgozik Laoszban a vietnami háború idején. A kalandra éhes pilóták sosem hivatalos megbízások alapján repülnek. Veszélyes útjaik során titkos szállítmányokat kell egyik helyről a másikra vinniük. Sohasem tudják előre, hogy repülésük nem az utolsó lesz-e…

Nincs vetítési időpont.

Extra tartalmak

Központi Hírszerző Ügynökség

A Központi Hírszerző Ügynökség (angolul: Central Intelligence Agency, rövidítve CIA) az Amerikai Egyesült Államok egyik legfontosabb szövetségi hírszerző szervezete, a Hírszerző Közösség tagja. Az 1947-ben alapított ügynökség fő feladata titkos információk szerzése az Egyesült Államok kormányzatának igényei szerint más államok politikájáról, gazdaságáról, társadalmáról; külföldi kormányokról, intézményekről és magánszemélyekről, ezek feldolgozása és továbbítása az amerikai kormányzat illetékeseihez, illetve az elnökhöz, valamint az elnök utasítására titkos akciók végrehajtása külföldön. Az ügynökségnek nincsen joga az Egyesült Államok területén műveleti tevékenységet folytatni. A CIA központja a Virginia állambeli Langley városkában, Washington közvetlen közelében, a George Bush amerikai elnökről elnevezett hírszerzési központban található. A CIA meglehetősen független amerikai kormányzati intézmény, egyetlen közvetlen felettese Nemzeti Hírszerzési Igazgató (Director of National Intelligence, DNI), az elnök hírszerzési tanácsadója.

Mel Gibson

Mel Columcille Gerard Gibson (Peekskill, New York (állam), 1956. január 3.) amerikai születésű ausztrál színész, filmrendező és producer. Legemlékezetesebb szerepei: Max Rockatansky a Mad Max mozifilm-sorozatban, és a Halálos fegyver (Lethal Weapon) sorozat főszerepei. Ő rendezte az Oscar-díjas A rettenthetetlen (Braveheart) című filmet, melynek főszerepét is eljátszotta, valamint ő rendezte a 2004-es A passió (The Passion of the Christ) és a 2006-os Apocalypto című filmet is. Még 1985 februárjában megkapta a People magazin „legszexibb élő férfija” címét.

Nancy Travis

Nancy Ann Travis (born September 21, 1961) is an American actress. She began her career on Off-Broadway theater, before her first leading screen role in the ABC television miniseries Harem opposite Omar Sharif. Her breakthrough came in 1987, playing Sylvia Bennington in the comedy film Three Men and a Baby, she later starred in its sequel, Three Men and a Little Lady (1990). Travis has starred in many films, include Internal Affairs (1990), Air America (1990), Passed Away (1992), Chaplin (1992), So I Married an Axe Murderer (1993), Greedy (1994), and Fluke (1995). On television, Travis in 1995 went to star in the CBS sitcom Almost Perfect, which ran two seasons, and short-lived Work with Me (1999). In 2002, she played a leading role in the ABC miniseries Rose Red, and later joined the cast of CBS sitcom Becker for its final two seasons. From 2011 to 2017, Travis starred as Vanessa Baxter in the ABC sitcom Last Man Standing. In 2018, she began starring opposite Michael Douglas in the Netflix comedy series The Kominsky Method.

Robert Downey Jr.

Susan Levine (2005–) Deborah Falconer (1992-2004) Élettárs Sarah Jessica Parker Gyermekei Indio Falconer Downey Exton Elias Downey Avri Roel Downey Pályafutása Iskolái Santa Monica High School Aktív évek 1970- Díjai Golden Globe Legjobb férfi mellékszereplő (televíziósorozat, televíziós minisorozat vagy tévéfilm) 2001 Ally McBeal Különdíj - Legjobb filmes csapat 1994 Rövidre vágva Legjobb színész (musical vagy vígjáték) 2010 Sherlock Holmes BAFTA-díj legjobb férfi főszereplő 1993 Chaplin További díjak Velencei Filmfesztivál Legjobb filmes csapat 1993 Rövidre vágva Robert John Downey Jr. weboldala Robert John Downey Jr. az IMDb-n PORT.hu-adatlap A Wikimédia Commons tartalmaz Robert John Downey Jr. témájú médiaállományokat. Robert John Downey, Jr. (1965. április 4.) háromszoros Golden Globe-díjas amerikai színész és énekes.

Amerikai Egyesült Államok

Az Amerikai Egyesült Államok, röviden az Egyesült Államok (angolul United States of America, röviden United States vagy USA), független szövetségi köztársaság, amely ötven tagállamot és egy szövetségi kerületet foglal magába. Az ország Észak-Amerika középső részén terül el, ahol negyvennyolc állama és a fővárosi kerülete fekszik a Csendes- és az Atlanti-óceán között, északról Kanada és délről Mexikó által határolva. Alaszka állam a kontinens északnyugati részén található Kanada és a Bering-szoroson keresztül Oroszország között, míg Hawaii állam egy szigetcsoport a Csendes-óceán közepén. Az Egyesült Államok birtokol még ezen kívül társult államokat, tengerentúli területeket és van egy bérelt területe is. 9,83 millió négyzetkilométeres területével és közel 324 millió fős lakosságával az Egyesült Államok a világ harmadik legnagyobb és harmadik legnépesebb állama. Az Egyesült Államokban él a világ nemzetileg és kulturálisan egyik legsokszínűbb társadalma a rengeteg bevándorlónak köszönhetően. Gazdasága a Föld országai közül a kiemelkedő, bruttó hazai terméke (GDP) több mint 18 558 milliárd amerikai dollár, ami a világ GDP-jének csaknem 21%-a. Katonai, gazdasági, kulturális és politikai befolyása leginkább a 19. és a 20. században nőtt meg. A Szovjetunió felbomlása után az USA maradt az egyetlen szuperhatalom, a világ legjelentősebb gazdasági és katonai nagyhatalma, egészen addig, ameddig Kína és más országok nemzetközi tekintélye és gazdasági ereje jelentősen meg nem nő.

Tudtad?

A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája főhőséről egy pszichiátriai tünetegyüttest is elneveztek. Kleist híres regényhőse, Kohlhaas Mihály egészen addig a törvénytisztelő polgár mintapéldánya, amíg egy fel nem dolgozott sérelem hatására az egyéni bosszúálláshoz folyamodik.

Tudtad?

A Mr. Morgan utolsó szerelme 2011 augusztusában történő forgatása helyszínéül szolgált Párizs, Brüsszel, Köln és Bretagne.

Tudtad?

A rendező szerette volna megtartani Sam Witwicky (Shia LaBeouf) karakterét, de a filmstúdió mindenképp új férfi főszereplőt akart a Transformers: A kihalás kora című filmbe.

Tudtad?

Néhány akciójelenet is volt a Halhatatlan szeretők c. filmben, de miután folyton arra akarták rávenni a rendezőt, hogy tegyen bele még, inkább dacosan törölte az összes addigit.

Tudtad?

Darren Aronofsky rendező gyermekkora óta rajong Noé karakteréért és történetéért.

Kommentek