Filmek a hangulatodra szabva

Hosszú az út hazáig

 karika
The Long Walk Home

Mesterszám

7.810 7.3 -
2 476 vélemény alapján

Szerintem

Az ´50-es évek Amerikájának klasszikus története az afro-amerikaiak egyenjogúsági mozgalmának kezdeti időszakából. A gazdag fehér család és színesbőrű cselédjük személyes sorsán keresztül nyerhetünk betekintést Amerika történelmének sötét eseményeibe.
1956-ban járunk, az amerikai ˝mélydél˝ egyik poros kisvárosában. Az alabama-i Montgomery hirtelen az újságok címlapjára kerül. Példátlan szervezkedés indul a városban: az egyik első polgárjogi mozgalom - fehérek és feketék közösen - a helyi buszok bojkottjával szeretné megszüntetni a faji elkülönítést. A könnyen felszítható és erőszakba torkolló faji villongásokat feltáró és a békés együttélés lehetőségét sugalló filmet a két Oscar-díjas színésznő: Sissy Spacek és Whoopi Goldberg alakítása teszi feledhetetlenné.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Flörti Dancingben, amikor Bruce és Drew táncolnak a parkolóban, és egy kocsi dudálva hajt el mellettük, a sofőr maga Simon Pegg. Ismerhetjük őt a Haláli hullák hajnala, a Paul, és a Vaskabátok című filmekből.

Tudtad?

Dwayne Johnson nyolc hónapon át tartó kemény fizikai edzéssel készült Herkules főszerepére.

Tudtad?

Sebastian Stan az Amerika kapitány - A tél katonája forgatása alatt sokszor fel alá járkált és hadonászott egy műanyag késsel, hogy minél természetesebbek legyenek mozdulatai.

Tudtad?

Eredetileg Angelina Jolie játszotta volna a Lucy című film főszerepét de végül Scarlett Johansson kapta meg azt.

Tudtad?

A Végtelen szerelem az 1981-es azonos nevű film remake-je.

Kommentek