Filmek a hangulatodra szabva

Egyszemélyes háború

 karika
One Man´s War

Mesterszám

6.110 6.1 -
189 vélemény alapján

Szerintem

Paraguay a múlt század hetvenes éveiben. Joel Filartiga egy klinikát vezet, amelyben a szegény földműveseket és azok családtagjait gyógyítja. Filartiga nyíltan ellenzi Strössner tábornok brutális katonai rezsimjének módszereit. Bátor fellépésével kivívja a hatalom ellenszenvét. A válaszra sem kell sokáig várni, meggyilkolják az orvos fiát. Filartiga azonban nem hagyja annyiban a dolgot, magányos harcot indít az elnyomók ellen. Sikerül bíróság elé állítania a fia gyilkosát, akit el is ítélnek, azonban soha nem kerül börtönbe. A film igaz történetet dolgoz fel.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Gyermekeink című filmet tizenegy hét alatt forgatták le.

Tudtad?

A Szexvideó forgatása közben a stáb a Matek alapfokon munkacímet használta, mivel a film eredeti címe több forgatási helyszínen is erős megrökönyödést keltett volna.

Tudtad?

A futurológiai kongresszus c. filmben az operatőri munka a nem animált betéteknél Michael Englert lengyel operatőr érdeme, aki a nemrégiben megnyerte a Sundance Fesztiválon a Legjobb operatőr díjat.

Tudtad?

Kit Harington hihetetlen mértékű fizikai változáson ment keresztül a Pompeji főszerepéért. Bizony, egy gladiátornak nem lehet pocakja.

Tudtad?

Lenny Abrahamson Frank című filmje a Sundance Filmfesztiválon elsöprő kritikai és közönségsikert aratott.

Kommentek