Filmek a hangulatodra szabva

Fehér sivatag

16+ karika
White Sands

Mesterszám

5.110 6.0 -
5 428 vélemény alapján

Szerintem

Halott férfi fekszik a sivatag közepén, a kezében pisztoly s mellette egy pénztárca, félmillió dollárral. Dolezar seriff számára az ismeretlen halott férfi ügye izgalmas kihívásnak tűnik unalmas hétköznapjai állóvizében. Ha öngyilkosság volt, akkor miért nincs semmiféle jel, ami a férfi kilétére utalna, vagy miért nincs búcsúlevél? Ha gyilkosság volt, miért hagyta ott a gyilkos a pénzt? De ami a legérthetetlenebb: miért vonul ki valaki a sivatag közepére, hogy öngyilkosságot kövessen el, vagy hogy megöljön valakit? Amikor Dolezar megfejti, ki volt a férfi, hirtelen egy FBI ügy kellős közepében találja magát, és őt tartják egy több millió dolláros nemzetközi fegyverkereskedelmi ügy fő gyanúsítottjának...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Szexvideó forgatása közben a stáb a Matek alapfokon munkacímet használta, mivel a film eredeti címe több forgatási helyszínen is erős megrökönyödést keltett volna.

Tudtad?

A Szörny mentőakcióban ahol Scorch ráírja a nevét a padlóra, rajta kívül rengeteg kitalált karakter autogramja volt látható, pl. : ALF (1986), Bender, E.T., EVA, Godzilla (1954), Goku, Kal-El, Mulder, Tinkey Winkey, Venom, Wall-E és Zaphod Beeblebrox.

Tudtad?

Wally Pfister ragaszkodott hozzá, hogy digitális kamera nélkül, analóg formában vegyék fel a filmet, így még a kidolgozásnál sem használtak digitális eszközöket.

Tudtad?

Az eltűnés sorrendjében világpremierje az egyik kiemelt 'A' kategóriás fesztiválon, a Berlinale versenyprogramjában volt, és 2014 áprilisában a rangos amerikai Tribeca Filmfesztiválra is meghívást kapott.

Tudtad?

A Frank című film főhősét alkotói Chris Sievey brit komikus Frank Sidebottom néven ismert karaktere alapján dolgozták ki.

Kommentek