Filmek a hangulatodra szabva

A kungfu ura

18+ karika
Yi tian tu long ji zhi mo jiao jiao zhu

Mesterszám

6.810 6.3 -
2 227 vélemény alapján

Szerintem

A legenda szerint réges-régen Yen Guo kardját beolvasztották, tiszta arannyal keverték és két kardot csináltak belőle. Az egyiket To Lung-nak nevezték el, a másikat Yi Ting-nek, a leghíresebb kung-fu papirusztekercs technikáját pedig a kardokba rejtették. Aki ezt megszerezte, legyőzhetetlen volt, a harcművészetek mestereinek mestere. Az évek során sok-sok gonosz, és tisztességes ember harcolt egymással, hogy megszerezze a két bűvös kardot. Az ellenfelek végül is két csoportra oszlottak, az egyikbe hat harcművészeti iskola tartozott: a Shaolin, a Wu Tang, a Ngo Mai, a Kun Lun, a Hung Tung és a Wah San. A másik csoport Perzsiából származott és Ming-szektának nevezte magát, de mások a gonosz szektájának hívták őket. Állandóan hadban álltak a hatalmon lévő Yuan-dinasztiával. Négy nagy hatalommal bíró vezetőjük volt: a Lila Sárkány királynője, a Fehér Sas királya, az Arany Oroszlán királya és a Zöld Denevér királya. A két csoport gyűlölte egymást, tagjaik még csak nem is barátkozhattak egymással, mert halál várt rájuk. Azonban létezett egy merész harcos, Chang Tsui San, Chang San Fung tanítványa, aki figyelmen kívül hagyta ezeket a nevetséges szabályokat. Szerelmes lett Yan So So-ba, a Fehér Sas királyának lányába, és összebarátkozott az Arany Oroszlán királyával, Tse Shun-nal. Az Arany Oroszlán királyának mestere megölette Tse Shun családját, hogy segítsen a Yuan-dinasztiának elpusztítani a Ming-szektát, ezért Tse Shun elrabolta a To Lung kardot, hogy bosszút álljon. Bár Tse Shun megszerezte a kardot, nem lett övé annak bűvös ereje. Chang San Fung századik születésnapján Tsui San elindult feleségével és fiával, hogy bemutassa őket mesterének…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

Jerry Bruckheimer, A Karib-tenger-kalózai, a Bad Boys, a CSI és még számtalan szupersikerű film meg tévésorozat producere ezúttal a Távozz tőlem, Sátán! c. produkciójával bizonyítja, hogy minden műfajból ki tudja hozni a legjobbat.

Tudtad?

Jared Leto 13 és fél kilót fogyott a Mielőtt meghaltam című filmben nyújtott alakításáért, amiért meg is kapta a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Tudtad?

A Lány kilenc parókával nagy közönségsikert aratott a német mozikban, és 2014 a Nemzeti Rákellenes Napra időzítve került a magyar mozikba.

Tudtad?

James Gray segített a Vérkötelék rendezőjének, Guillaume Canet-nak lefordítani a forgatókönyvet franciáról angolra.

Kommentek