Filmek a hangulatodra szabva

Árnyékország

 karika
Shadowlands

Mesterszám

8.210 7.4 -
13 025 vélemény alapján

Szerintem

A történet 1952-ben az oxfordi egyetem falai között játszódik, a tudás Mekkájában. Tanárok és diákok egyhangúan, szigorú szabályok között élik itt hétköznapjaikat. Jack sikeres író és pedagógus, bátyjával él a patinás egyetemi városban, emberemlékezet óta. Egy napon megjelenik a férfi életében az amerikai nő Joy, kisfiával Duglas-sal. Jack gyengéd érzelmeket táplál a fiatalasszony iránt, és Isten ajándékának tekinti ezt a későn jött szerelmet. Ám boldogságukat beárnyékolja Joy betegsége, a rák. Nem ámítják önmagukat, tudják, hogy még szerelmük sem képes legyűrni ezt a szörnyű betegséget., de a szenvedést boldogságuk részének tekintik, és minden együtt töltött pillanatot, úgy élnek meg, mintha az utolsó lenne…

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Bérgavallér azon ritka filmek közé tartozik, amelyekben szerepel Woody Allen, de nem ő volt a rendező.

Tudtad?

Az Aura c. film alacsony költségvetéssel, állami támogatás nélkül, az alkotók összefogásának eredményeképpen jött létre.

Tudtad?

A Monty Python Live filmre vett és mozikban vetített színpadi feldolgozásában több klasszikus jelenetet is újraértelmeztek a Monty Python Repülő Cirkusza című kultikus TV-sorozatból.

Tudtad?

A Műkincsvadászok bemutatóját eredetileg 2013 decemberére tervezték, még a nagy díjátadók előtt, de George Clooney úgy látta, hogy a speciális effektek még javításra szorulnak, és így nem fognak díjat nyerni. Ezért a stúdió a következő év februárjára halasztotta a premiert.

Tudtad?

A pokol kapujában a Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon 2012-ben Neslihan Atagül révén elnyerte a legjobb színésznő díját.

Kommentek