Filmek a hangulatodra szabva

Szigorúan piszkos ügynök

12+ karika
Frauds

Mesterszám

6.510 6.0 9.0
735 vélemény alapján

Szerintem

A Phil Collins által játszott Roland Copping figurája eléri célját. A végletekig idegesítő férfi alakjába bújva megalkotja a saját elméjébe zárt kisembert, akinek legnagyobb fegyvere a fantáziája...
Milyen szép is lenne, ha valaki mindig a fülünkbe súgná, mi a helyes döntés, melyik utat válasszuk. Roland Copping (Phil Collins) számára ez a probléma nyolcévesen eldől, mikor édesanyjától születésnapjára egy pár kockát kap. És a kocka el van vetve! Vagyis Roland veti el, mégpedig minden helyzetben a kockáira hagyatkozik. Élete egy nagy Monopoly-tábla, játékosokat pedig mindig szolgáltat a cége. Kárbecslőként nap mint nap új áldozatokat szedhet kegyetlen játékához. Jonathan és Beth a két soronkövetkező. Antik ezüstjeik értékét szeretnék megkapni, amik egy betörés alkalmával tűntek el, akkor, amikor Beth egy nyílpuskával keresztüllőtte a betolakodót, míg férje az Operánál várt rá. Roland hivatott, hogy kivizsgálja, valóban rablás volt-e, vagy csak biztosítási csalás. Persze egy épelméjű nyomozó a tények megismerése után gyorsan lezárná az ügyet, de nem így Copping. Számára a választás csodálatos, viszont a túl sok lehetőség tétovázáshoz vezet, ezért a kockáihoz folyamodik segítségért. 1-től 3-ig békén hagyja őket, 4-től 6-ig nem száll le róluk. És amilyen a szerencse, vagy éppen szerencsétlenség... - ez utóbbi következik be. Szépen lassan jut előre a pszichológiai hadviselés- és a durva tréfák nagymestere. Nagy öröm számára, ha az idegtől rángógörcsös áldozatai végre hibákat követnek el és üvöltve ajánlják fel mindenüket, csak végre felszívódjon a kockáival együtt. Ez alkalommal azonban méltó ellenfelekre akadt, akik megtalálva Achilles-sarkát, még számára is meglepő finissel szolgálnak.

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Eredetileg Jennifer Garner játszotta volna az ellenállhatatlan Elisabeth szerepét a Működik a kémia c. filmben, de terhessége miatt végül Olivia Wilde kapta a főszerepet.

Tudtad?

Az FC Barcelona a világ legsikeresebb és legnépszerűbb futballklubja. A sikerek megalapozásában kiváló magyar játékosoknak is kulcsszerepe volt. A Magyarok a Barcáért című film a Barcelona magyar hőseit mutatja be nem mindennapi módon.

Tudtad?

Carlo Collodi meséje, a Pinokkió 1881-ben indult hódító útjára, akkor még Egy bábu története címmel jelent meg folytatásos történetként egy gyermekújságban.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

Evangeline Lilly színésznő A hobbit: Smaug pusztaságából 13 éves kora óta rajong Tolkien Középfölde világáért.

Kommentek