Filmek a hangulatodra szabva

A számkivetett

 karika
Exile

Mesterszám

6.310 6.3 -
69 vélemény alapján

Szerintem

Valamikor az 1800-as évek elején vagyunk. Peter Costello-t a falu közössége száműzetésre ítéli, mert ellopott egy kecskét. Egy lakatlan szigeten kell ezentúl élnie, hátra hagyva eddigi életét, szerelmét, aki időközben máshoz megy feleségül. Egy nap csónak közeledik a parthoz. Mary, a szolgálólány érkezik benne, aki úgy határozott, hogy megosztja Peterrel a száműzetés keserű kenyerét, és megmenti lelkét a kárhozattól. Hogyan kerül egyre közelebb a két fiatal, hogyan kerül egyre távolabb minden, ami abban a másik világban van, hogyan élik meg mindazt, amit egy emberpár megélhet, hogyan lesz a kezdeti idegenkedésből szerelem, hogyan lesz a két emberből egy nap család, azáltal, hogy megszületik a harmadik. Bizony nehéz eldönteni, ki a bűnösebb, ez a fiatal emberpár, vagy a közösség, amely eltaszította őket...

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

Dahan tökéletesen választotta ki a Grace: Monaco csillaga szereplőgárdáját: az elegáns, és finom Grace-t Nicole Kidman, a mindig határozott és eltökélt III. Rainert pedig Tim Roth kelti életre, Maria Callas szerepében pedig Paz Vega tündököl.

Tudtad?

Kate Winslet már öt hónapos terhes volt, amikor A beavatottat forgatták. Habár csak négy hétig kellett a kamerák előtt lennie, egy idő után a teljes alakos felvételeken iPaddel és mappákkal takarta el egyre növekvő pocakját.

Tudtad?

A Borgman igen sok fesztiváldíjjal büszkélkedhet, többek között az Athéni Nemzetközi Filmfesztiválon, a Holland Filmfesztiválon, a Sitges Nemzetközi Fantasztikus Filmek Fesztiválján, és a Palicsi Európai Filmfesztiválon zsebelt be díjakat különböző kategóriákban.

Tudtad?

A 2013-as Angelique egyik adaptációja az 1964-es Angélique, az angyali márkinő című filmnek.

Tudtad?

A nimfomániás a harmadik része Lars Von Trier "Depresszió-trilógiájának", melynek első része az Antikrisztus, második a Melankólia (2011). Mindhárom film Charlotte Gainsbourg főszereplésével készült.

Kommentek