Filmek a hangulatodra szabva

A vörös sárkány legendája

18+ karika
Legend of the Red Dragon

Mesterszám

- - -
 

Szerintem

Miután a gonosz mandzsu harcosok brutálisan kivégezték feleségét és falujának népét, a kung-fu mester Kwun bosszúhadjáratra indul a mészárlás egyetlen túlélőjével – fiával, Tinggel. Hét éven keresztül kóborolnak az ősi Kínában, sarkukban a gyilkos hadsereggel. Találkoznak három fiatal shaolin mesterrel, akiknek hátára felbecsülhetetlen értékű kincsek rejtekhelyéhez vezető térképet tetováltak – minderről Kwun mit sem tud. Miután a mandzsu hivatalnokok tudomást szereznek a térképekről, véres küzdelem alakul ki a gyilkos katonák és a mesterek közt, Kwun, fiával együtt, életét kockáztatva védelmezi a shaolin harcosokat. Készülj az ősi harcművészeti küzdelmekre, amelyeket a világ legmesteribb harcosai vívnak!

hongkongi film 1994,
színes akciófilm
Hossz: 85 perc
Korhatár: 18 év

Szereplők

Stáb

Nincs vetítési időpont.

Tudtad?

A Halálos mélység főszereplője Aksel Hennie a Fejvadászok című thrillerből, Wes Bentley Az éhezők viadalából, Stephen Lang pedig az Avatarból lehet ismerős a magyar nézők számára.

Tudtad?

Dwayne Johnson kapta volna Cade Yeager karakterét a Transformers: A kihalás kora című filmben, de ő inkább a Herkules főszerepét választotta.

Tudtad?

A Rio 2-ben Eva, Bebel Gilberto karakterét borzasztó, fahangú énekesnek alkották meg, pedig a színésznő valójában rendkívül jó énekesnő, és igen elismert előadóművésznő.

Tudtad?

Bill Murray karakterneve A Grand Budapest Hotel című filmben szándékosan lett M. Ivan, ami magyar Mi van? kérdésre hajaz.

Tudtad?

A futurológiai kongresszus c. filmben az operatőri munka a nem animált betéteknél Michael Englert lengyel operatőr érdeme, aki a nemrégiben megnyerte a Sundance Fesztiválon a Legjobb operatőr díjat.

Kommentek